Rikotos ir figų užkandėlės

Atėjus rudens metui į namus atkeliauja ir figos! Ar dažnai jomis pasimėgaujate? Tikiuosi, kad jų nevengiate. Ir nors man jos skaniausios vienos ar gabalėliu sūrio, kartais norisi paįvairinti. Todėl vienas nuostabiausių variantų tiek pusryčiams, tiek atėjus svečiams - nedidukai sumuštinukai su puria, vanile kvepiančia rikota ir šviežiomis figomis.

Rikotos ir figos užkandėlės, foto DuMėnuliai.lt

Šias itin greitai paruošiamas užkandėles galima ruošti tiek su itališka čiabata, tiek su prancūzišku batonu. Patikėkite manimi, jos puikiai tiks tiek pusryčiams, tiek mergaitiškam pasisėdėjimui prie balto vyno taurės. O užtruksite lygiai tiek, kiek reikės paskrudinti duoneles. Puiku, ar ne? 


Rikotos ir figų užkandėlės, foto DuMėnuliai.lt

RIKOTOS IR FIGOS UŽKANDĖLĖS

Čiabatos arba prancūziško batono
125 g rikotos
1/2 arb. š. cukraus su vanile
2 figos
skysto medaus arba klevų sirupo
šviežio čiobrelio/ mėtos arba raudonėlio
  1. Duonelę supjaustyti 1 cm storio riekutėmis ir paskrudinti.
  2. Rikotą sumaišyti su cukrumi su vanile ir užtepti ant duonos riekelių.
  3. Figas supjaustyti plonais griežinėliais ir sudėti ant rikotos.
  4. Pašlakstykite kiekvieną užkandėlę nedideliu kiekiu medaus ar klevų sirupo, papuošti žolelėmis.

Skanaus iki mėnulio ir atgal!

Komentarai