Raudonų svogūnų čatnis

Net jei nemėgstate svogūnų, kviečiu išbandyti šį receptą. Garantuoju, kad taip pagamintus svogūnus pamėgsite. Raudoni svogūnai yra švelnesnio skonio nei mums įprasti geltoni, o iš jų gaminamas čatnis puikiai žinomas pasaulyje. Tiesiog klasikinė užkandėlė, kuri puikiai derės ne tik su naminės duonos riekele ar grisinio lazdele, bet taip pat pasitarnaus kaip sudedamoji mėsainio dalis ar pagardas šalia keptos antienos, kepsnio.


Anksčiau virdavau iš vienos normos, bet pastebėjau, kad išgaruodavo iš šaldytuvo greičiau, nei aš susiruodavau paragauti, todėl dabar verdu dvigubą kiekį. Čia pateiktas būtent dvigubos normos receptas, o iš tokio kiekio išvirto čatnio gaunasi apie pusė litro. Visas sunkumas gaminant raudonų svogūnų čatnį - neapsiverkti. Paskutinį kartą svogūnai buvo itin pikti, tad raudojau išsijuosusi. Bet ko tik nepadarysi dėl gardaus kąsnelio, ar ne?! Taip pat recepte nurodytas čili pipiriukas nėra privalomas, bet suteiks pikantiškumo, jei toleruojate aštrumą. 


Raitojam rankoves ir keliaujam virti čatnio ;)




RAUDONŲ SVOGŪNŲ ČATNIS

600 g svogūnų
4 valg. š. alyvuogių aliejaus
50 g rudo cukraus
5 skiltelės česnako
60 ml balzaminio acto
40 ml raudono vyno acto
1 čili pipiras (nebūtina)
drusko
maltų juodųjų pipirų

  1. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite plonais pusžiedžiais.
  2. Česnako skilteles nulupkite, čili pipirą supjaustykite labai smulkiai.
  3. Į nedidelį puodą supilkite aliejų, pakaitinkite ir sudėkite svogūnus. Kaitinkite pamaišydami ant nedidelės kaitros apie 15 min.
  4. Po to išspauskite česnaką, suberkite cukrų, druską ir juoduosius pipirus. Maišydami virkite apie 5 min.
  5. Supilkite balzaminį actą, raudono vyno actą ir sudėkite čili pipirą. Maišydami dar pavirkite 5 min.
  6. Išvirtą čatnį sudėkite į sandarų indą.
  7. Laikykite šaltai.
Skanaus iki mėnulio ir atgal!

Komentarai