Galeta su vaisiais

Gallette - prancūzų virtuvėje vartojamas terminas, skirtas apibūdinti apvalų, laisvos formos, plokščią pyragą. Tai itin greitai paruošiamas desertas ir itin gardus, sodraus vaisių/ uogų skonio. Tokius pyragus dievinu rudenį, kai gausu obuolių, slyvų, kaulavaisių ir uogų.

Foto Du Mėnuliai

Galeta pagaminama lengvai ir pasiseks net ir tiems, kurie savęs "nemato" virtuvėje. Jokių ypatingų ingridientų, jokių didelių gamybos paslapčių, o rezultatas tikrai fantastiškas. Tiesa, aš visada užmaišau 2 porcijas tešlos ir 1/2 suvyniojusi į maistinę plėvelę laikau šaldytuve, nes žinau, kad po poros dienų norėsiu kartoti. 
 

Foto Du Mėnuliai

Tikiu, kiekvienas namuose rasite pintinę obuolių, kriaušių ar slyvų. Telieka raitotis rankoves ir kibti į darbą ;)

Foto Du Mėnuliai

 GALETA SU VAISIAIS

Tešla
150 g miltų
100 g sviesto
1 kiaušinis
1-2 v. š. šalto vandens
žiupsnelis druskos

apie 0,5 kg vaisių
1-2 v. š. rudo cukraus (nebūtina)

1. Miltus ir druską suberkite į dubenį.
2. Sudėkite šaltą kubeliais supjaustytą sviestą ir rankomis ištrinkite sviestą su miltais iki trupinukų.
3. Kiaušinį sumaišykite su vandeniu ir supilkite į miltus.
4. Tešlą minkykite tik iki tol, kol ji gražiai visą susirinks į kamuoliuką.
5. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir leiskite pailsėti 30 min. šaldytuve. 
6. Tuo tarpu supjaustykite vaisius norimais gabalėliais.
7. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
8. Tešlą iškočiokite ant kepimo popieriaus norimos formos apie 2-3 mm storio.
9. Viduryje išdėliokite vaisius paliekant 1-1,5 cm kraštą laisvą. Tešlos kraštus užlenkite į viršų. jei norite, vaisius galima pabarstyti rudu cukrumi.
10. Kepkite 30-40 min. iki kol gražiai paruduos.

Skanaus iki mėnulio ir atgal!

Komentarai