Tropinė panakota su šviežių braškių padažu

Aš nuolat išbandau ką nors nauja virtuvėje. Ypač, jei tai susiję su konditerija. Tiesa, visada užantyje saugau patikrintus receptus, bet nesibodžiu ir eksperimentuoti. Kartais kuriu pati, kartais pasikapstau kitų konditerių receptų skrynelėse. Kad žinotumėte, kiek ten visko galima rasti... Tereikia netingėti pasikapstyti.
Tropinė panakota, foto Du Mėnuliai
Panakota man asocijuojasi su vasara. O jei vasara kvepia mangu, pasiflora ir braške - tiesiog nuostabu. Šioje nėra to pridėtinio tikrojo cukraus - vietoj jo naudojamas liepų medus, kuris suteikia įdomaus poskonio. O šviežių braškių padažas, kuriam galite visai nenaudoti cukraus, papildo panakotos skonių paletę. 


Tropinė panakota, foto Du Mėnuliai
Panakotą galite supilstyti į indeliuos, kuriuose ir tieksite. O jei norite išgauti įdomesnę formą, kaip kad dariau aš, užšaldykite pasirinktose silikoninėse formelėse. Beliks prieš valgant išimti ir kelias valandas palikti šaldytuve atšilti.

Tropinės panakotos receptas iš Andy Chef.

TROPINĖ PANAKOTA SU BRAŠKIŲ PADAŽU
Panakotai
145 g mango tyrės
50 g pasiflorų tyrės
50 g liepų medaus
10 g želatinos
230 g riebios grietinėlės

Braškių padažui
200 g braškių
15 g cukraus pudros (nebūtinai) 
kelių braškių patiekimui

Panakota:
1. Želatiną išbrinkinti.
2. Tyres ir medų supilti į nedidelį puodelį ir pakaitinti iki užvirimo.
3. Sudėti išbrinkintą želatiną ir gerai išmaišyti iki ji ištirps.
4. Supilkite grietinėlę ir viską gerai išblenderiuokite.
5. Išpilstykite į formeles ir pastatykite į šaldytuvą bent kelioms valandoms, o jei šaldysite silikoninėse formelėse - į šaldiklį.

Braškių padažas:
Braškes nuplaukite ir sutrinkite blenderiu.
Padažą pilkite ant panakotos arba aplink ją. Papuoškite braške.

Skanaus iki mėnulio ir atgal!

Komentarai