Žaliosios citrinos (laimo) pyragas

Velykos jau visai čia pat, o aš dar noriu suspėti pasidalinti paprasto, bet tikrai neprasto žaliosios citrinos pyrago receptu. Jo pusbrolį vanilinį stebuklingąjį pyragą publikavau jau prieš pora metų.

Žaliosios citrinos pyragas, foto Du Mėnuliai

O šį kartą šiam pyragui suteikiau vitamino C ir nuostabų žaliosios citrinos aromatą. Jei kartais nepavyktų gauti žaliosios citrinos, galite drąsiai kepti su įprasta citrina. Pyragas gausis kiek su labiau išreikšta rūgštele ir dar nuostabesniu aromatu, tačiau išliks toks pat nuostabiai švelnus ir malonus gomuriui.

Šis pyragas tikrai pavyks ir tiems, kurie nėra mėgėjai gaminti arba nori greito ir skanaus rezultato. Ir pavojingai gardus!

Žaliosios citrinos pyragas, foto Du Mėnuliai

ŽALIOSIOS CITRINOS PYRAGAS
kepimo indui apie 18 x 25 cm

360 g pieno
  3 kiaušiniai
15 g vandens
110 g cukraus
  90 g sviesto
  85 g miltų
žiupsnelis druskos
1 žalioji citrina (tarkuotai žievelei ir sultims)
  1. Sviestą ištirpinkite.
  2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.
  3. Baltymus su žiupsneliu druskos ir 1/2 cukraus išplakite iki standžių putų.
  4. Į trynius suberkite 1/2 cukraus bei supilkite vandenį ir išplakite iki šviesios masės. Supilkite tirpintą sviestą, žaliosios citrinos sultis bei suberkite tarkuotą žaliosios citrinos žievelę, susijokite miltus ir viską išmaišykite. 
  5. Supilkite pieną ir dar kartą išmaišykite iki vientisos masės.
  6. Atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus.
  7. Viską supilkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir pašaukite maždaug 50 minučių į 150 laipsnių orkaitę.
  8. Iškepusiam pyragui leiskite visiškai atvėsti ir dar palaikykite bent 1 h šaldytuve.
  9. Pabarstykite cukraus pudra.
Skanaus iki mėnulio ir atgal!

Komentarai