Tiramisu tortas

Nepaisant 2020 metus užklupusio pasaulinio karantino, už pusantros savaitės mus užklups ir pati gražiausia pavasario šventė - šv. Velykos ir aš jau po truputį galvoju, ką čia gardesnio pagaminus velykiniam stalui. O su Jumis šiandien noriu pasidalinti Tiramisu torto receptu.

Tiramisu tortas, foto Du Mėnuliai

Savo konditerinių knygų lentynoje turiu keletą naujovių ir dabar nesiliauju bandyti bandyti bandyti. Vienos naujienos pavergia nuo pirmo kąsnio, kitoms reikia nedidelių korekcijų. Tiramisu torto receptą paėmiau iš @vicky_bakery knygos ir bene vienintelę pastabą turiu dėl torto diametro ir sulaistymui skirto mišinio kiekio. Visa kita puiku. Tiesa, recepte nėra pateikiamas torto dengimo kremas, tad priderinau prie torto viduje esančio kremo, kad nebūtų didelių skoninių skirtumų ar dengimo kremas nedisonuotų su torto skoniu.

Šis Tiramisu tortas turėtų patikti tiems, kam patinka ne itin saldūs desertai - kava ir juodas šokoladas puikiai atlieka balanso vaidmenį. Jis lengvas ir kartu sodrus. Nesunkiai pagaminamas ir jam nereikia daug ingredientų. Tebūna jie kokybiški. Ir aš esu visiškai tikra, kad jis galėtų būti puiki Jūsų šv. Velykų stalo puošmena!

Tiramisu tortas, foto Du Mėnuliai

TIRAMISU TORTAS
18 cm skersmens

Biskvitui
4 kiaušiniai
120 g cukraus
80 g miltų
20 g kukurūzų krakmolo

Biskvito sulaistymui
250 ml stiprios kavos
2 valg. š. riebios grietinėlės
20 ml amareto arba romo

Pertepimui
250 g maskarponės
150 g riebios grietinėlės
50 g cukraus pudros
50 g tarkuoto juodo šokolado

Kremas torto dengimui
150 g maskarponės
200 g riebios grietinėlės
35 g cukraus pudros

kakavos pabarstymui

I. BISKVITAS:
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
2. Baltymus atskirkite nuo trynių ir išplakite su 60 g cukraus iki standžių putų. Atidėkite į kitą indą.
3. Tame pačiame inde, kuriame plakėte baltymus, išplakite trynius su likusiu cukrumi iki pašviesėjusios ir gerokai padidėjusios masės.
4. Miltus ir kukurūzų krakmolą persijokite.
5. Į trynių masę įdėkite 1/3 baltymų ir atsargiai  iš apačios į viršų maišant įmaišykite
6. Tuomet suberkite visus miltus ir įmaišykite tokiu pačiu metodu.
7. Galiausiai sudėkite likusius baltymus ir taip pat iš viršaus į apačią maišydami įmaišykite, kiek įmanoma labiau išsaugant tešlos purumą.
8. Masę supilkite į kepimo formą išklotą kepimo popieriumi ir kepkite apie 40 min. Ar biskvitas iškepė, tikrinkite medinio pagaliuko metodu.
9. Iškepusį biskvitą ištraukite iš orkaitės, leiskite atvėsti, tuomet išimkite iš formos, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite šaltai bent 8 h. Patogu išsikepti iš vakaro ;)

II. BISKVITO SULAISTYMAS:
Biskvito sulaistymui skirtus ingredientus sumaišykite.

III. PERTEPIMAS:
1. Pertepimui skirtą maskarponę, grietinėlę ir cukraus pudrą išplakite iki puraus kremo.
2. Tarkuotą šokoladą atidėkite - jį barstysite tiesiai ant biskvito.

IV. TORTO SURINKIMAS: 
1. Rekomenduoju tortą surinkinėti ant indo/ padėklo/ tortinės, ant kurio patieksite.
2. Biskvitą padalinkite į 3 vienodas dalis (horizontaliai).
3. Dėkite ant pasirinkto indo pirmąjį biskvito sluoksnį, gerai sulaistykite kavos mišiniu, pabarstykite 1/2 šokolado ir krėskite 1/2 pertepimo kremo. Išlyginkite kremą.
4. Ant viršaus dėkite antrąjį biskvito sluoksnį ir viską pakartokite.
5. Prieš uždedant trečiąjį biskvito sluoksnį, sulaistykite jį kavos mišiniu.
6. Tortą pastatykite į šaldytuvą.

V. TORTO APDENGIMAS:
1. Torto apdengimo kremui skirtus ingredientus sudėkite į tą patį plakimo indą ir išplakite iki puraus, formą laikančio kremo.
2. Apdenkite juo torto šonus ir viršų. Jei norite, konditerinio antgalio ir konditerinio maišelio pagalba gali suformuoti gražias viršūnėles ant viršaus.
3. Torto viršų gausiai pabarstykite kakava (ja galite barstyti ir prieš paduodant tortą į stalą).
4. Pastatykite tortą šaltai bent 4 valandoms.

Skanaus iki mėnulio ir atgal!

Komentarai