Aviečių-persikų uogienė


Aviečių-persikų uogienė, foto Du Mėnuliai
Avietės dievinamos mūsų šeimoje. Mėgstame tiek šviežias, vos nuskintas, tiek tortuose ir pyraguose, neatsisakome ir gardžios uogienės šaukštelio prie blynų ar varškės sūrio. Ir nors turbūt daugelio mūsų mamos ir močiutės virdavo tiesiog aviečių uogienes, kurios mums, kiekvienam, pačios gardžiausios pasaulyje, nes primena vaikystės skonį, tačiau, kai aš prisiruošiu savo rankomis virti uogienę, man norisi šiokios tokios improvizacijos.

Aviečių-persikų uogienė, foto Du Mėnuliai
Praėjusiais metais į Du Mėnuliai receptų skrynelę įkrito gardi slyvų-bananų uogienė, o šiemet kviečiu išbandyti aviečių-persikų uogienę su čiobrelio poskoniu. Nėra geresnio laiko nei dabar šiai uogienei, kai apstu aviečių, o persikai atkeliauja irgi sunokę.
 
 
AVIEČIŲ-PERSIKŲ UOGIENĖ
1l
600 g aviečių
350 g persikų
1/2 citrinos sulčių
400 g cukraus
10 g šviežio čiobrelio
2 v. š. chia sėklų
  1. Į puodą sudėkite supjaustytus gabalėliais persikus, suberkite cukrų ir supilkite citrinos sultis.
  2. Užvirkite ir karts nuo karto pamaišydami pavirkite apie 10 min.
  3. Į puodą suberkite avietes ir nuskabytus čiobrelio lapelius.
  4. Užvirkite ir dar pavirkite apie 15 min.
  5. Nukelkite puodą, įmaišykite chia sėklas ir išpilstykite į švarius stiklainius.
  6. Atvėsinkite ir laikykite šaltai.
 
Skanaus iki mėnulio ir atgal!

Komentarai