Caprese salotos su maltinukais

Rengdama antrą vaikų kulinarinę stovyklą šią vasarą, pagalvojau, kad jai pasibaigus pasidalinsiu bent vienu receptu iš jos.

Caprese salotos su maltinukais, foto Du Mėnuliai
Ilgai galvoti neteko kokiu, nes abejose stovyklose dalyvavę vaikai beveik be išimties valgė nuostabias vasara kvepiančias Caprese salotos su kalakutienos (galima vartoti ir vištieną) maltinukais. Na, jei jau visai atvirai, ne visi. Pasirodo, paaugliai vis labiau linkę į mitybą be mėsos, o tai mane kiek nustebino. Pati nesu iš tų, kuriems mėsos reikia 7 dienas per savaitę, bet nėra taip, kad atsisakau jos visiškai. Tačiau visada gerbiu tiek suaugusiųjų, tiek vaikų pasirinkimą, jei tik jis yra savanoriškas. Tad šis patiekalas tiks ir visavalgiams, ir vegetarams, tereikės į lėkštę dėti tik salotų.

Tikiu, kad tiems, kas gamins, šios salotos taip pat patiks, juolab, kad ir gamyba nesudėtinga, ir gardus valgis gaunas. O kur dar gera žinia, jog neapsunkins nei mažų, nei didelių pilvelių :)

Caprese salotos su maltinukais, foto Du Mėnuliai
CAPRESE SALOTOS SU MALTINUKAIS
Maltinukams
0,5 kg kalakutienos (vištienos)
1 svogūnas
2 v. š. pesto padažo
2 v. š. migdolų miltų
druskos
vandens
alyvuogių aliejaus
Salotoms
Gražgarsčių
150 g mini mocarelos
150 g vyšninių pomidorų
alyvuogių aliejaus
Maltinukais:
  1. Kalakutieną ir svogūną sumalkite.
  2. Mėsą sumaišykite su pesto padažu ir migdolų miltais, įberkite druskos. Įpilkite vandens ir viską gerai išmaišykite, o po to išmuškite.
  3. Drėgnomis rankomis suformuokite nedidelius kukuliukus ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  4. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 25 min.
Salotos:
  1. Dubenyje sumaišykite gražgarstes, nuplautus ir per pusę perpjautus vyšninius pomidorus bei mocarelos rutuliukus.
  2. Salotas pašlakstykite aliejumi.
Dėkite į lėkštę salotų, ant viršaus sudėliokite iškepusius maltinukus.
Skanaus iki mėnulio ir atgal!


Komentarai