Japoniškas blynų tortas

Vos tik namuose atsirado lietiniams kepti skirta keptuvė, nesusilaikiau ir ėmiausi darbo. Juk būtina išmėginti naują prietaisą! Taigi... japoniškas blynų tortas... Iš anksto galiu įspėti - jis pavojingai skanus!!!! Siaubingai pavojingai! Ir nors praėjo jau keletas dienų, kai juo mėgavomės, noriu dar ir dar ir dar...

Foto Du Mėnuliai

Kodėl japoniškas?! Lietinių tešlą paskaninsime matča milteliais, kuriuos taip pat vartosime ir glajui pagaminti. Ir nors apie matčą, tikiu, daugelis yra girdėję, tačiau retas kuris turi savo namuose ir beria jos į patiekalus. Matča - yra tam tikru būdu auginti ir paruoši žaliosios arbatos milteliai, kurie nuo seno Japonijoje buvo vartojami gėrimuose. Visgi su laiku per pasaulį vilnijant naujoms tendencijoms ji buvo įtraukti ir į patiekalų skaninimą. Todėl kviečiu išbandyti ir jus!
 

Foto Du Mėnuliai
JAPONIŠKAS BLYNŲ TORTAS
22 cm
 
Blynų tešla
125 g miltų
10 g matča miltelių
4 kiaušiniai
250 ml pieno
15 g cukraus
35 g tirpinto sviesto
 
Kremas
500 g riebios grietinėlės
65 g cukraus pudros
10 g vanilės cukraus
 
Glazūra
4 v. š. karšto vandens
150 g cukraus pudros
1 arb. š. matča miltelių
1 arb. š. citrinos sulčių
 
Blynai:
  1. Į dubenį susijoti miltus, matča miltelius ir cukrų.
  2. Įmušti kiaušinius ir išsukti šluotele.
  3. Supilti pieną ir viską išsukti iki vienalytės masės.
  4. Supilti tirpintą sviestą ir dar kartą viską išsukti.
  5. Keptuvę patepti sviestu, gerai įkaitinti ir iškepti plonus lietinius.
  6. Atvėsinti.
Kremas:
Visus ingredientus supilti/suberti į indą, kuriame plaksite, ir išplakti iki purios masės.
 
Torto surinkimas:
  1. Dedame lietinį, tepame kremu, vėl lietinis ir vėl kremas. Torto surinkimą baigiame lietiniu.
  2. Tortą pastatome šaltai bent pusdieniui susistovėti.
Glazūra:
  1. Visus ingredientus sumaišyti nedideliame puode ir virinti apie 5 min. ant nedidelės kaitros. Tortą aplieti paruošta glazūra.
  2. Galima puošti ir pagal savo norus.
Skanaus iki mėnulio ir atgal!

Komentarai