Benedikto kiaušiniai su smidrais ir avokado trintiniu

Šis receptas jau ilgokai įsigyvenęs mano virtuvėje. Benedikto kiaušinius tiesiog dievinu ir jie man niekada nepabosta. Juos galima gaminti improvizuojant ir patiekiant su skirtingais pagardais. Kartais man norisi su lašiša, kartais su gvakamole ir lašiša. Puikiai tiks ir su šonine, o štai dabar, kai pats smidrų sezonas, nieko geriau nėra, nei Benediktas su nuostabiaisiais smidrais.
 
Foto Du Mėnuliai
 
Daugelis mano, kad Benedikto kiaušinius pagaminti oi kaip sunku. Nieko sudėtingo ten nėra, tiesiog reikia susidėlioti darbelių schemą ir viskam užtruksite tikrai ne daugiau nei 10-15 min. Tiesa, po to virtuvėje bus šiek tiek netvarkos ir krūvelė indų :) Bet patikėkite, jie tikrai to verti!

 
Paprastai baiminamasi virti kiaušinius be lukšto. Bet, jei juos virsite va taip, kaip rekomendavau sumuštinio su pashot kiaušiniu recepte, tikrai nebus nesėkmių. Olandiškas padažas gan greitai tirštėja, tad jį rekomenduoju pradėti gaminti kiaušiniams bebaigiant virti. Taigi, kad suprastumėte darbų eigą, pateikiu savo schemą: pagaminame avokado trintinį, paruošiame kiaušinius virimui, užkaičiame du puodus su vandeniu (vienas - kiaušiniams pashot; kitas - smidrams); verdame kiaušinius ir smidrus, gaminame olandišką padažą. Pirmą kartą gali pasirodyti kiek painoka ir darbų daugoka, bet įgijus įgūdžių suprasite, kad viskas paprasčiau, nei atrodo ;)
 
Benedikto kiaušinio pagrindui galite išsikepti bandelių patys. Puikiai tiks kruasanai ar mėgiamos duonelės riekelė. Man itin patinka su grūdų duona.
 
 
BENEDIKTO KIAUŠINIAI SU SMIDRAIS IR AVOKADO TRINTINIU
2 porcijoms
 
4 kiaušiniai (pashot)
 
8 smidrai
4 riekelės duonos arba 2 kruasanai
1 sunokęs avokadas
griežinėlis citrinos
druskos
citrinos sulčių
maltų juodųjų pipirų
 
Olandiškam padažui
2 tryniai
80 g sviesto
šlakelis citrinos sulčių
druskos
maltų juodųjų pipirų
 
I. Avokado trintinys:
Išskobtą avokadą sutrinkite šakute. Pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais ir šlakeliu citrinos sulčių.
Avokado trintinio užtepkite ant kiekvienos duonos riekelės.
 
II. Smidrai:
Smidrų kotų kiečiausias dalis nulaužiame, kotus nuskutame. jei naudosite baltuosius smidrus, nuskuskite kotus dukart.
Sudėkite smidrus į verdantį pasūdytą vandenį su griežinėliu citrinos ir pavirkite 2-3 min.
Išgriebkite ir perliekite šaltu vandeniu. Taip jie nepraras žalios spalvos.
 
III. Kiaušiniai:
Kiaušinius paruoškite, kaip nurodyta aukščiau pateiktame recepte (kiekvieną atskirai supakuokite maistinėje plėvelėje).
Sudėkite į verdantį vandenį ir virkite 3-4 min., priklausomai nuo kiaušinio dydžio.
Išvirtus išgriebkite ir padėkite ant medinės lentutės minutėlei.
 
IV. Olandiškas padažas:
Padažą galite pradėti gaminti bebaigiant virti kiaušiniams.
Sviestą susipjaustykite nedideliais kubeliais.
Kiaušinių trynius sudėkite į dubenį, kurį dėsite ant puodo virš karšto vandens. Puikiai tiks tas, kuriame verda/virė kiaušiniai.
Įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Pastatykite dubenį virš karšto vandens ir šluotele sukite trynius.
Kai tryniai šiek tiek pakais (maždaug po 40s-1 min.), dėkite po gabalėlį sviesto nuolat sukdami šluotele. Sviestas turi ištirpti, o padažas šiek tiek sutirštėti. Tačiau neperkaitinkite, kitaip gausite kiaušinienės konsistencijos padažą.
Į pagamintą padažą įlašinkite citrinos sulčių pagal skonį. Voila!
 
Paskutiniai štrichai - ant avokado trintinio patupdykite kiaušinį, apliekite olandišku padažu, o šalia paguldykite kelis smidrus.
Skanaus iki mėnulio ir atgal!
 



Komentarai