Nuostabus medaus-garstyčių padažas

Ore kurį laiką padvelkus pavasariui (na, gal tik ne pirmą pavasario dieną, kai žiema ir vėl ima viršų) natūraliai norisi spalvų, saulės šviesos ir šilumos, o taip pat ir šiokių tokių pokyčių ir virtuvėje. Nors visus metus stengiamės valgyti kiek įmanoma daugiau daržovių įvairiuose pavidaluose, kai už lango ranka moja pavasaris, man vis dažniau norisi salotų. Be abejonės dažnai gaminant salotas viena svarbesnių užduočių jas pagardinti vis kitokiu padažu, kad nepabostų. Šį kartą pasidalinsiu savo mėgstamiausiu medaus-garstyčių padažo receptu.


Foto Du Mėnuliai
Ir nors gryno medaus visiškai nemėgstu, tačiau man labai patinka jį vartoti tiek nesaldžiuose, tiek saldžiuose patiekaluose. Šis padažas tiks tiek salotoms be mėsos, tiek salotoms su mėsa. Jei gardinsite salotas su mėsa, itin gerai derės su vištiena ar antiena. 
Foto Du Mėnuliai

Padažo likutį galite laikyti šaldytuve pora savaičių, tik prieš naudojant išimkite iš šaldytuvo kiek anksčiau, kad sušiltų iki kambario temperatūros.
 
 
MEDAUS-GARSTYČIŲ PADAŽAS
2 a. š. medaus
2 a. š. garstyčių
1/2 citrinos
140 g alyvuogių aliejaus
druskos pagal skonį
 
 
Dubenyje sumaišykite šluotele medų, garstyčias, pusės citrinos žievelę ir sultis, druską.
Toliau maišant šluotele po truputį pilkite alyvuogių aliejų į dubenį ir gerai išsukite.
Skanaus iki mėnulio ir atgal!

Komentarai