Lašiša baltajame padaže

Toliau tęsiu prancūziškos virtuvės atradimus ir šį kartą namuose garuoja lašiša baltajame padaže. Kaip visada patiekalas paruošiamas gan greitai, nereikalauja ypatingų žinių ar gebėjimų, o gardus iki mėnulio ir atgal :) Ir nors namuose žuvį valgo tik 2 iš 4 asmenų, kartais "pasiaukoju" ir gaminu sau tai, ko pati noriu, o ne ko reikalauja namų princas ir princesė.

Foto Du Mėnuliai
 
Galiu patikinti, kad nustebsite kaip iš kelių ingredientų galima greitai pasigaminti nerealiai skanius pietus ar vakarienę namuose. Mano vyras valgydamas vis prašė daugiau padažo. O jis tikrai nuostabus!
 

Foto Du Mėnuliai
 
LAŠIŠA BALTAJAME PADAŽE
0,5 kg lašišos filė
druskos
maltų juodųjų pipirų
20 g sviesto
 
Padažui
1 didelės arba 2 nedidelių morkų
1 didelio poro
300 ml vandens
druskos
30 g sviesto
1 v. š. miltų
300 ml riebios grietinėlės
2 v. š. garstyčių
saujelės kapotų petražolių
 
  1. Lašišos filė supjaustykite 2x2 cm gabalėliais, pasūdykite, pabarstykite juodaisiais pipirais ir palikite pastovėti.
  2. Tuo tarpu nuskuskite morką, nuplaukite porą ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  3. Užvirkite vandenį, pasūdykite, sudėkite į jį daržoves ir virkite, kol daržovės suminkštės (apie 10-15 min.).
  4. Gautą sultinį nukoškite ir atidėkite. Jo prireiks padažo gamybai.
  5. Jei mėgstate daržoves, sudėkite jas į kepimo indą, kuriame kepsite lašišą orkaitėje.
  6. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
  7. Lašišai skirtą sviestą ištirpinkite keptuvėje ir lengvai apkepkite lašišos gabalėlius. Visiškai iškepti nereikia. Apkeptą lašišą sudėkite į skardą ant daržovių.
  8. Nedideliame puode ištirpinkite padažui skirtą sviestą, suberkite miltus ir viską gerai išsukite. Šiek tiek pakaitinkite ir tuomet maišant supilkite daržovių sultinį. Kaitinkite iki padažas sutirštės.
  9. Tuomet nukelkite nuo ugnies, supilkite grietinėlę ir įmaišykite garstyčias. Jei reikia, pagardinkite druska.
  10. Gautą padažą supilkite ant lašišos, viršų pabarstykite kapotomis petražolėmis ir skardą pašaukite į orkaitę 10-12 min., kol padažas pradės burbuliuoti.
  11. Patiekite su ryžiais.
Skanaus iki mėnulio ir atgal!


Komentarai