Lašišos terinas

Lašišos terino receptą radau vieno Minsko prekybos centro leidžiamame žurnale.
Foto Du Mėnuliai
 
Šis receptas patiks tiems, kas nemėgsta daug laiko praleisti virtuvėje. Jam nereikia begalės produktų. Jo gamyba užima nuostabiai mažai laiko. O patiekalas tiks tiek Kūčių, tiek kita proga padengtam stalui ar net darbo dienos pietums.

Foto Du Mėnuliai
 
Man labai tiko atsipjauti riekelę terino, uždėti jį ant grūdų duonos ir pagardinti šlakeliu majonezo. Tiesa, vietoj lašišos galite naudoti bet kokią kitą jums patinkančią raudoną žuvį.
 
LAŠIŠOS TERINAS
500 g lašišos filė
100 g nevirtų valytų krevečių
1/2 citrinos
šviežių krapų
20 g želatinos
druska, malti juodieji pipirai pagal skonį
 
  1. Lašišą išvirkite pasūdytame vandenyje (apie 30 min.). Žuvį išimkite ir atvėsinkite, o gautą sultinį perkoškite ir atidėkite. Jo prireiks vėliau.
  2. Krevetes galite apvirti verdant žuvį tame pačiame vandenyje, tik svarbu nepervirkite. Krevetės bus išvirusios, kai įgaus rausvą atspalvį, tuomet jas išgriebkite ir atvėsinkite.
  3. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite išbrinkti.
  4. Krevetes supjaustykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į dubenį.
  5. Krapus susmulkinkite ir suberkite ant krevečių.
  6. Ten pat įspauskite citrinos sulčių.
  7. Nuo lašišos pašalinkite odą, blenderiu sutrinkite į faršą ir sudėkite į dubenį su krevetėmis. Viską pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir gerai išmaišykite.
  8. 1,5 stiklinės atidėto sultinio pakaitinkite ir jame ištirpinkite brinkintą želatiną.
  9. Stačiakampę formą (aš naudojau 20x11 cm formą), kurioje šaldysite teriną, išklokite maistine plėvele. Bus po to paprasčiau išimti teriną. Šiek tiek įpilkite gauto sultinio ir įdėkite formą 10 min. į šaldymo kamerą.
  10. Likusį sultinį supilkite į lašišos masę ir viską gerai išmaišykite.
  11. Po 10 min. ištraukite formą iš šaldiklio ir visą lašišos masę supilkite į ją. Pastatykite į šaldytuvą bent 12 h.
  12. Teriną atsargiai išimkite, papuoškite citrinos griežinėliais ir šviežiu krapu.
Skanaus iki mėnulio ir atgal!


Komentarai