Obuolių tartas su trupiniais

Šis puikus rudeniu kvepiantis tartas su obuoliais gimė per kelias minutes. Iš tikrųjų, prireiks valandėlės. Man jis gavosi kiek greičiau, nes šaldytuve buvo likutis tarto tešlos. Ir istorija jo tokia paprasta, kad net neverta daugžodžiauti.
 
Obuolių tartas su trupiniais, foto Du Mėnuliai
 
Man labai patinka vaisiniai pyragai ir panašūs gaminiai, kuriuose tikrai daug vaisių, kurių skonis toks sooodrus, kad net susisuka galva. Visai kaip pernai atrasti Obuolių Napoleonas ir Tarte tatin.

Vakar grįžusi į Minską supratau, kad noriu baisiai obuoliško kąsnelio, kad ne šiaip pyrage būtų keli obuolio gabalėliai, bet kad obuoliai tiesiog šoktų šokį burnoje. Pagalvojau, kad puikiai tiktų obuoliai su trupiniais, bet prisiminiau, kad šaldytuve yra tarto tešlos, tad nutariau išbandyti kiek kitokį variantą. Pasakyti, kad buvo gardu, lyg nepasakyti nieko. Mano visi burnos receptoriai buvo patenkinti gautu rezultatu, tad tikiuosi, kad patiks ir jums. O ir receptas nėra nei sudėtingas, nei reikalaujantis didelių pastangų ar žinių ;) Beje, obuolius galite maišyti su kriaušėmis, slyvomis, avietėmis ar netgi spanguolėmis, paskaninti lazdyno riešutais. Visi variantai priimtini.
 
Tiesa, aš turiu puikią tarto formą su išimamu dugnu, bet jūs galite kepti tartą ir tortams skirtose atsegamose formose. Jei liks tarto tešlos, drąsiai suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą arba į šaldymo kamerą (priklausomai nuo to, kaip greitai prisiruošite kepti).
 
Obuolių tartas su trupiniais, foto Du Mėnuliai
 
OBUOLIŲ TARTAS SU TRUPINIAIS
Tarto tešla:
2 kiaušinio tryniai
70 g cukraus
250 g miltų
125 g sviesto
1-3 valg. š. šalto vandens
 
Įdaras:
1 kg obuolių (arba kitų vaisių)
1 arb. š. cinamono
25 ml romo (nebūtina)
 
Trupiniai:
80 g sviesto
80 g rudo cukraus
80 g miltų
40 g migdolų miltų


Tarto tešla:
Miltus ir cukrų suberkite į dubenį.
Sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą ir ištrinkite viską iki trupinių.
Sudėkite trynius ir maišykite tešlą. Vandens įpilkite tiek, kiek reikia, kad gautųsi vienalytė, sulimpanti į vieną gabalą.
Iškočiokite 3-4 mm plonumu ir įklokite į kepimo indą. Įdėkite pusvalandžiui į šaldymo kamerą.

Įdaras:
Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Suberkite į indą.
Ant obuolių suberkite cinamoną ir supilkite romą. Išmaišykite ir leiskite kiek pastovėti.

Trupiniai:
Visus ingridientus sumaišykite rankomis iki trupinių.

Surinkimas:
Ant atšalusios tarto tešlos suberkite obuolius. Viršų pabarstykite trupiniais.

Tartą kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min.

Skanaus iki mėnulio ir atgal!

Komentarai