Koks mėgstamiausias Jūsų pagardas vasarą? Mano be konkurencijos #guacamole
![]() |
Guacamole, foto Du Mėnuliai |
Avokadą visada galima rasti mano virtuvėje, tačiau vasarą šis meksikietiškas padažas/pagardas man tiesiog nepamainomas. Vartoju jį ne tik gamindama #quesadillas , bet ir rytiniams sumuštiniams su kiaušiniu ar net prie mėsos kepsnio, arba tiesiog kabinu šaukštu ir tepu ant duonos. Puikiai tinka ir prie kukurūzinių traškučių.
Guacamole nuostabi tuo, kad ją galima gaminti švelnesnę arba aštresnę, nors be abejonės meksikiečiai ją gamina aštriau. Ir būtinai būtinai avokadą sutrinkite šakute, ne blenderiu - pagardas turi turėti struktūrą. Na, o didžiausias iššūkis šiam paprastam pagardui - sunokę avokadai; kartais tokių tiesiog rasti neįmanoma, o nokinti reikia keletą dienų.
![]() |
Guacamole, foto Du Mėnuliai |
GUACAMOLE
1 didelis arba 2 maži avokadai
1 nedidelis raudonasis svogūnas
2 nedidelis pomidorai
žaliosios citrinos sulčių (tinka ir įprasta citrina)
1 skiltelė česnako
druskos pagal skonį
jei mėgstate aštriau, galima įpjaustyti 1 serano papriką
1. Avokadą nulupkite, pašalinkite kaulą, supjaustykite gabalėliais, sudėkite į dubenėlį ir sutrinkite šakute.
2. Smulkiai supjaustykite svogūną ir pomidorus (sėklalizdžius pašalinkite, kad būtų kuo mažiau sulčių). Viską suberkite į sutrintą avokadą ir išmaišykite.
3. Išspauskite česnako, šiek tiek žaliosios citrinos sulčių, paskaninkite druska. Išmaišykite.
Pagardas kuo puikiausiai gali būti laikomas indelyje bent pora dienų šaldytuve.
Skanaus iki mėnulio ir atgal!
Komentarai
Rašyti komentarą