2018 m. gegužės 3 d.

Tartas su vyšniomis ir balto šokolado-maskarponės sūrio šantiji

Šiuo receptu pasidalinti buvau paprašyta savo sekėjų socialiniame tinkle Facebook. Ant mūsų stalo tartas su vyšniomis atsirado visai netikėtai, greitai ir paprastai. Tuo pačiu buvau visiškai tikra, kad bus laaaabai gardus, nes visos sudėtinės dalys dera idealiai. Taip ir buvo ;)
 
Foto Du Mėnuliai
Tiesa, gaminant šį tartą reikės šiek tiek kantrybės, nes kremą reikia pagaminti iš vakaro. Vyšnias taip pat galite pasiruošti iš vakaro, tad kitą dieną beliks tik greitai iškepti tarto pagrindą, jį atvėsinti, o visa kita jau bus po ranka. Beje, manau, kad vyšnias galima pakeisti ir avietėmis. Bus tikrai ne mažiau gardu ;)

 
TARTAS SU VYŠNIOMIS IR BALTO ŠOKOLADO-MASKARPONĖS SŪRIO ŠANTIJI
 
Tarto pagrindui
220 g miltų
150 g sviesto
45 g migdolų miltų
20 g cukraus
2 g druskos
10 g kiaušinio trynio
40 g vandens
 
Vyšnių įdarui
500 g šviežių ar šaldytų be kauliukų vyšnių
50 g cukraus
20 g kukurūzų krakmolo
 
Baltojšokolado-maskarponės sūrio šantiji
100 g balto šokolado
200 g riebios grietinėlės
100 g maskarponės sūrio
 
 
Tarto pagrindas:
  1. Miltus, migdolų miltus, cukrų ir druską suberkite į dubenį ir išmaišykite.
  2. Į paruoštą mišinį supjaustykite kubeliais šaltą sviestą ir ištrinkite rankomis su sausais produktais.
  3. Į gautą trupininę masę supilkite vandenį ir kiaušinio trynį. Užminkykite vienalytę tešlą, iškočiokite tarto formos dydžio apskritimą, įklokite į formą, nupjaukite kraštų likučius ir padėkite šaltai bent pusvalandžiui. Prieš dedant į orkaitę subadykite tarto apačią šakute.
  4. Kepkite 180 laipsnių į kaitintoje orkaitėje apie 10-15 min.
  5. Iškepusį tarto pagrindą visiškai atvėsinkite.
Vyšnių įdaras:
  1. Vyšnias ir cukrų suberkite į puodą ir kaitinkite iki užvirimo. Įmaišykite kukurūzų krakmolą ir dar pakaitinkite iki masė kiek sutirštės. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite visiškai atvėsti.
  2. Atvėsusiomis vyšniomis užpildykite tarto pagrindą.
Balto šokolado-maskarponės sūrio šantiji:
  1. Pakaitintą iki užvirimo grietinėlę supilkite ant balto šokolado ir išsukite iki vientisos masės, kol šokoladas ištirps. Uždengti maistine plėvele ir pastatykite į šaldytuvą per naktį.
  2. Ryte supilkite balto šokolado masę į plakimui skirtą indą, įdėkite maskarponės sūrį ir išplakite iki standžios purios masės.
  3. Kremą ant vyšnių formuokite pagal pageidavimą.
Skanaus iki mėnulio ir atgal!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą