2018 m. kovo 22 d.

Salotos su krevetėmis ir mėtų padažu

Artėjant pavasariui įsivedėme namuose taisyklę "Daugiau daržovių". Aš pati jų valgau gan daug, nes man patinka tiek neapdorotos, tiek apdorotos, bet su šeimyniškiais toks variantas ne visai tinkamas. Tad tenka ieškoti kompromisų ir kartais netgi labai stipriai.
 
Foto Du Mėnuliai

Naujoji taisyklė iš esmės atspindi tai, kad daržovės ir vaisiai būtini nuolat, bet šiuo metu įprastą vakarienę su vyru keičiame į didelį salotų dubenį. Kad nepabostų, tenka pasukti galvą, ką ir kaip į tą dubenį patalpinti. Dalinuosi visai netikėtu vienu mūsų vakarienės meniu, kuris, atrodo, patiko ne tik mums, bet ir mūsų Dakotai!
 
Foto Du Mėnuliai
 
SALOTOS SU KREVETĖMIS IR MĖTŲ PADAŽU
Salotoms
80 g jaunų burokėlių lapų
maža cukinija
2 nedideli pomidorai
1/2 raudonojo svogūno
1 valg. š. saulėgrąžų sėklų
200 g atvėsintų krevečių
nedidelis žiupsnelis Kajeno pipirų
druskos
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
 
Padažui
6 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 valg. š. citrinos sulčių
saujelė šviežių mėtos lapelių
1 skiltelė česnako
1/3 arb.š. medaus
druskos
maltų juodųjų pipirų
 
1. Pirmiausiai pagaminkite padažą, mat jam reikia susistovėti. Visus ingridientus sudėkite į indą ir gerai sutrinkite blenderiu.
2. Krevetes išlukštenkite, pašalinkite nešvarumus, nuplaukite ir pagardinkite druska bei Kajeno pipirais ir įtrinkite šaukštu aliejaus. Leiskite kiek pasimarinuoti.
3. Į didelį dubenį sudėkite burokėlių lapus, plonais pusžiedžiais supjaustytą svogūną, plonomis juostelėmis supjaustytą cukiniją (geriausiai pavyks su daržovių skustuku ar specialia tarka). Įpilkite pusė pagaminto salotų padažo ir viską išmaišykite. Leiskite pasimarinuoti.
4. Įkaitintoje keptuvėje iškepkite pasimarinavusias krevetes (iš abiejų pusių apie 1-2 min. priklausomai nuo dydžio). Papildomai vartoti aliejaus nereikia, užteks to, kuriame krevetės marinavosi.
5. Supjaustykite pomidorus nedidelėmis skiltelėmis ir sudėkite į dubenį, suberkite saulėgrąžų sėklas, sudėkite krevetes, supilkite likusį padažą ir viską išmaišykite. Salotos paruoštos!

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą