Grūdų dribsnių košė su karamelizuotais bananais

Nors šventinis šurmulys jau senokai nutilo, į darbus kimbame tik dabar. Turėjom gerą mėnesį atostogų, o po jų ne taip ir lengva vėl stoti į vėžias. Savaime suprantama, į virtuvę grįžau ir aš, bet gaminti vis dar nelabai norisi arba tiksliau, norisi gaminti tai, kas greita ir lengva.
 
Foto Du Mėnuliai
Nesu didelė košių gerbėja. Buvau 2 kartus gyvenime priversta ilgokai "ant jų pasėdėti", tad, matyt, ir atsivalgiau. Vaikystėje, be abejonės, pati skaniausia buvo manų košė su vyšnių uogiene. O dabar, jei užsimanau, tai dažniausiai verdu penkių grūdų arba avižinių dribsnių košes su "cinkeliu".  Šį kartą pristatau penkių grūdų (galima virti ir avižinę) dribsnių košę su karamelizuotais bananais. Košę galima virti tiek vandenyje, tiek piene.

Tiesa, mano vaikams labai patinka kukurūzų košė su moliūgais, bet apie ją kitą kartą.

 
GRŪDŲ DRIBSNIŲ KOŠĖ SU KARAMELIZUOTAIS BANANAIS
2 porcijos
80 g penkių grūdų dribsnių
300 ml vandens ar pieno
žiupsnelis druskos
1 bananas
2 arb. š. medaus
keletas lazdyno riešutų (nebūtina)
  1. Dribsnius užpilti vandeniu, įberti druskos ir užirti. Primažinti ugnį ir išvirti košę įprastu būdu.
  2. Bananą nulupti, supjaustyti vidutinio dydžio gabalėliais.
  3. Keptuvėje ištirpinti medų, sudėti bananus ir apkepinti iš abiejų pusių iki gražiai paruduos.
  4. Košę sudėti į dubenėlį, išdėlioti karamelizuotus bananus ir pabarstyti smulkintais lazdyno riešutais.
Skanaus iki mėnulio ir atgal!
 


Komentarai