2017 m. rugsėjo 6 d.

Stebuklingas pyragas iš Prancūzijos pietų

Kai už lango lietus nesiliauja kelias dienas kritęs, o vėjas stūgauja it pašėlęs, žinau, laikas į virtuvę. O mano virtuvėje ir toliau karaliauja Prancūzija. Šį kartą kviečiu susipažinti su Gâteau magique - Stebuklingu pyragu. Pavadinimas skambus, ar ne?! ;)
 
Foto Du Mėnuliai

Šio pyrago tekstūra panaši į clafoutis, kurio receptą jau esu publikavusi čia. Jis toks pat švelnus kaip pudingas. Įdomiausia tai, kad iškepęs pyragas gaunasi 3 sluoksnių: apatinis - tankiausias, kietesnis, vidurinis - lengvesnės konsistencijos pudingas, o viršus tarsi lengvas biskvitas. Ragauti pyragą galima, kai jis gerai atšaldytas.
 
Tai tikrai nėra mums įprastas pyragas, todėl net neabejoju, kad vyresnės kartos žmonės, jį ragaudami, pasakytų "nuuuuu skanu" :) Bet aš esu tos nuomonės, kad skonį, kaip ir visa kita, būtina lavinti!
 
GÂTEAU MAGIQUE
 
500 ml pieno
1 vanilės ankštis arba 10 g cukraus su vanile
4 kiaušiniai
150 g cukraus
125 g sviesto
115 g miltų
žiupsnelis druskos
  1. Jei naudosite vanilės ankštį, ją perpjaukite pusiau ir sudėkite sėklytes bei pačią ankštį į pieną, kurį reikia užvirinti, o po to palikti apie 1 val. atvėsti.  Prieš naudojant, vanilės ankštį reikia išimti. Jei naudosite cukrų su vanile, pieno kaitinti nereikia.
  2. Sviestą ištirpinkite.
  3. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.
  4. Į trynius suberkite cukrų ir išplakite iki šviesios masės. Supilkite tirpintą sviestą, suberkite miltus ir viską išmaišykite. Supilkite pieną ir dar kartą išmaišyti iki vientisos masės.
  5. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į trynių masę.
  6. Viską supilkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir pašaukite maždaug 50 minučių į 150 laipsnių orkaitę.
  7. Iškepusiam pyragui leiskite atvėsti ir dar palaikykite bent 1 h šaldytuve.
  8. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą