2016 m. lapkričio 20 d.

Trisluoksnis obuolių pyragas

Viena storiausių knygų mano virtuvėje yra Divine chocolate, kurią prieš pora metų padovanojo mano mylima draugė Olga.
 
Foto Du Mėnuliai
Nors nesu didelė šokolado gerbėja, tačiau tam tikri jo kiekiai ir tekstūros gali būti priimtini ir man. Tad karts nuo karto pavartau šios knygos lapus ir turiu pripažinti, receptai tokie, kad masina raitotis rankoves ir keliauti prie puodų.
 
Foto Du Mėnuliai
Kadangi ruduo neapseina be obuolių, vienu metu namuose jų tiek užderėjo, kad reikėjo greitai imtis ypatingų priemonių ir bandyti juos "sunaikinti" įvairiais būdais. Čia ir pravertė minėta knyga - kepiau trisluoksnį obuolių pyragą su šokoladu. Net nebūčiau pagalvojusi, kad jis bus toks gardus! Tiesą pasakius, pranoko visus mano lūkesčius. Tad net, jei dievinate savo įprastą obuolių pyrago versiją, kviečiu išbandyti ir šią.

Foto Du Mėnuliai


Tiesa, pyragą kepiau 24 cm skersmens skardoje, tačiau kitą kartą, matyt, naudočiau 26 cm skardą, nes tikrai pukšėjo kalbėjo gan intensyviai ir buvo momentų, kai galvojau, kad mano gražuolis obuolinis ims ir iššoks :)
 
 
TRISLUOKSNIS OBUOLIŲ PYRAGAS
24 cm skardai
 
Tešla
250 g kambario temperatūros sviesto
150 g rudo cukraus
3 kiaušiniai
250 g miltų
5 g kepimo miltelių
4 valg. š. kavos (užplikytos)
120 g migdolų skiltelių
60 g juodo šokolado
 
Įdaras
700 g obuolių
30 g cukraus
10 g sviesto
1 apelsinas
 
Trupiniai
150 g miltų
100 g cukraus
60 g migdolų miltų
125 g sviesto
 
Tešla:
1. Sviestą išsukti su cukrumi iki kreminės konsistencijos. Po vieną įmušti kiaušinius ir gerai išsukti.
2. Susijoti miltus ir kepimo miltelius, supilti užplikytą kavą (be tirščių) ir viską išmaišyti.
3. Į tešlą suberti migdolų skilteles ir jas įmaišyti.
4. Paskirstyti tešlą skardoje. Viršų pabarstyti smulkinti šokoladu.
 
Įdaras:
1. Obuolius nulupti ir supjaustyti skiltelėmis. Suberti į puodą.
2. Nutarkuoti apelsino žievelę ir išspausti sultis tiesiai anį obuolių. Suberti cukrų, sudėti sviestą ir viską kaitinti ant silpnos ugnies apie 8-10 min, laiks nuo laiko pamaišant.
3. Atvėsinti. Atvėsusius obuolius paskirstyti ant tešlos.
 
Trupiniai:
1. Visus ingridientus sudėti į dubenį ir rankomis ištrinti sviestą su sausais produktais.
2. Gautą rupią masę pabarstyti virš obuolių.
 
Pyragą pašauti į 170 laipsnių orkaitę. kepti apie 1 val.
Pyragui leisti visiškai atvėsti ir tik tuomet išimti iš formos.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą