2016 m. lapkričio 28 d.

Keksiukai su avietėmis ir kokosiniu šantiji (be kiaušinių)

Ne paslaptis, kad XXI amžiaus rykštė - įvairios alergijos, paskui save velkančios visą šleifą kitų ligų. Auginu 2 vaikus, todėl teko susipažinti su įvairiomis alergijų pasireiškimo formomis ir priežastimis. Mano dukra nuo gimimo alergiška kiaušiniui. Tiesa, kiaušinio tryniui alergija smarkiai sumažėjo, bet baltymui vis dar išliko. Žinau tą jausmą, kai išgirsti diagnozę ir, atrodo, o tai ką dabar valgyti. Po to, leidi dirbti savo darbą smegenims ir suvoki, kad šiais laikais tai tikrai nereiškia nei badavimo, nei vaiko kankinimo, siekiant pakoreguoti mitybą. Gal kiek tenka pasukti galvą ir pasitelkti išmonę, gaminant vienus ar kitus patiekalus, bet tik tiek. 
 
Foto Asta, Miško žvėrys

Turiu pripažinti, mano mažoji princesė taip ir neišmoko valgyti biskvitinių patiekalų, tad keksiukai jos visai "nejaudina" - kremas nulaižomas ir šaukštu iškabinamos uogos, o visa kita padovanojama mamai. Tačiau šis receptas galbūt pravers tiems tėveliams, kurių vaikai kartais nori pasmaguriauti tokiu desertu. Skoniu jie nė kiek nenusileidžia įprastiems, o man suteikė naujų žinių ir atradimų virtuvėje.
 
Skanaus!
 
VANILINIAI KEKSIUKAI SU AVIETĖMIS IR KOKOSINIU ŠANTIJI
 
Keksiukai:
125 ml aliejaus
65 g kukurūzų krakmolo
250 ml pieno
15 ml acto
200 g cukraus
170 g miltų 
5 g vanilės cukraus
10 g kepimo miltelių
3 g sodos
 
Aviečių įdaras:
 120 g aviečių
12 g cukraus
5 g kukurūzų krakmolo
 
Kokosinis šantiji:
 200 ml riebios grietinėlės
 100 g maskarponės sūrio
20 g kokosų sirupo
20 g cukraus pudros
Keksiukai:
Pieną sumaišykite su actu ir leiskite pastovėti 5-10 min.
Kukurūzų krakmolą, miltus, kepimo miltelius, vanilės cukrų ir sodą persijokite į dubenį.
Į pieną supilkite aliejų ir cukrų, viską sutrinkite trintuvu. Supilkite į birių produktų mišinį ir išmaišykite.
Keksiukų skardą išklokite popierinėmis keksiukų formelėmis ir gautą tešlą padalinkite į keksiukų formeles. Užpildykite maždaug 2/3 kiekvieno keksiuko formos angos.
Kepkite keksiukus 18-20 min. 180° orkaitėje. Iškepusiems leiskite visiškai atvėsti.

Aviečių įdaras:
Avietes su cukrumi pakaitinkite ant silpnos ugnies.
Dalį sulčių sumaišykite su krakmolu ir supilkite ištirpintą kukurūzų krakmolą į avietes. Maišant kaitinkite kol įdaras šiek tiek sutirštės.
Atvėsinkite.

Kokosinis šantiji:
Visus ingridientus sudėkite į mikserio indą ir išplakite iki standžias purios masės.

Surinkimas:
Keksiukuose išpjaukite skylutes, pripildykite jas aviečių įdaru ir papuoškite kokosiniu šantiji.
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą