2016 m. spalio 24 d.

Raugintų kopūstų troškinys su dešrelėmis

Šis receptas senas kaip pasaulis, greitai pagaminamas ir idealus atšalus orams. Nežinau, kaip buvo pas jus, bet mano vaikystė be raugintų kopūstų, grybų ir bulvių neprabėgo. Toks jau tas dzūkiškas pasaulis!
 
Foto Asta, Villa Alps
Visas šio patiekalo sudėtingumas - kopūstai turi būti rauginti pačių. Išsiduosiu, pati jų nerauginu jau n metų, nes tuom visada pasirūpina mama. O juk ką gamina mamos  ir močiutės - skaniau nebūna!!! Bet labai gerai pamenu tamsius vaikystės rudens vakarus, kai mama čečkavodavo kopūstus, mes su sese tarkuodavom morkas, o po to viską kartu su druska, kmynais sluoksniuodavom į didelius kibirus, viską gerai pagrūdant. Reiktų, matyt, apsiraugčiau ir dabar, bet, kai yra mama, leidžiu sau kai kurių darbų nedaryti, nes vis tiek žinau, kad bus prikrauta į bagažinę ir liepta vežtis :) Na, ir lai...

Taigi dabar pats metas raugti kopūstus, o, jei jau tai padarėte ir turite gurgždančių tarp dantų kopūstėlių, atšauriam vėjui ūkaujant už lango laikas virti sušildantį kūną ir sielą raugintų kopūstų troškinį su dešrelėmis ir grybais.
 
 
RAUGINTŲ KOPŪSTŲ TROŠKINYS SU DEŠRELĖMIS
900 g raugintų kopūstų
35 g džiovintų grybų
300 g parūkytų dešrelių
35 g alyvuogių aliejaus
1 stiklinė vandens
krapų
 
1. Džiovintus grybus užmerkite šaltame vandenyje ir pamirkykite apie valandą, tada nusunkite ir šiek tiek susmulkinkite.

2. Į puodą sudėkite raugintus kopūstus, supilkite aliejų ir vandenį ir viską užvirkite. Kai kopūstai užvirs, sumažinkite ugnį ir troškinkite ant lėtos ugnies.

3. Po 15 min. sudėkite išmirkytus grybus ir troškinkite dar 30 min.

4. Sudėkite supjaustytas gabalėliais dešreles, įberkite krapų ir dar patroškinkite apie 15 min.
 
5. Patiekite su virtomis bulvėmis ar bulvėmis su lupena.
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą