2016 m. rugsėjo 13 d.

Šalta agurkų-avokado sriuba

Kai už lango šviečia skaisti saulė, o ore tvyro šiluma, neslėpsiu, karts nuo karto užsimanau lietuviškos vasaros hitu tapusių šaltibarščių. Tačiau būna tie kartai, kai norisi kažko kito, skoniu nukeliančio į šiltus kraštus. Kartais tokiu gaivinančiu patiekalu tampa ispaniška gaspačo sriuba, o šiemet mano atradimu buvo šalta agurkų-avokado sriuba.
 
Foto Asta, Villa Alps

Kadangi kol kas prasidėję rudeniški orai labiau primena vasarą, kviečiu išbandyti šį receptą ir atsigaivinti besikaitinant vidurdienio saulėje. Juolab, kad sriubos paruošimui sugaišite labai ne daug laiko!
 
 
ŠALTA AGURKŲ-AVOKADO SRIUBA
4 porcijos
2 ilgavaisiai agurkai
1 prinokęs avokadas
½ raudono svogūno
200 ml natūralaus jogurto
½ žaliosios citrinos
Druskos
Juodųjų pipirų
 
  1. Agurkus nuskuskite ir supjaustykite stambiais gabalėliais.
  2. Tą patį padarykite su avokadu ir svogūnu. Viską sudėkite į gilesnį indą,  išspauskite  žaliosios citrinos sulčių.ir sutrinkite trintuvu iki vienalytės masės.
  3. Supilkite jogurtą, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.Viską išmaišykite.
  4. Iki patiekimo į stalą, laikykite šaltai.
    

    Komentarų nėra:

    Rašyti komentarą