2016 m. rugsėjo 20 d.

Kotletai su morkomis ir cinamonu

Nežinau, ar jums taip nutinka, bet man kartais būna taip, kad užsimanau kokio nors patiekalo ir ta mintis persekioja kelias dienas. Rodos, užuodžiu net kvapą, o burnoje kaupiasi seilės nuo skonio... Tai va, šių kotletų skonį ilgam įsiminė mano smegenų ląstelės. Juos valgiau pirmą ir paskutinį kartą prieš gerus metus maisto tinklaraštininkų dienos susitikime. Morkos ir cinamonas - derinys pikantiškas, bet kartu toks saldžiai gurmaniškas su aitrumos gaidele. Originalų kotletų  receptą sužinojau šiomis dienomis ir iš karto puoliau gaminti. Be abejo, kaip visada, su nedidele improvizacija.
 
Foto Du Mėnuliai
 
Cinamono nereikia pagailėti ar bijoti jo padauginti. Mėsa sunkiai perima jo aitrą, tad geriau kiek daugiau, nei mažiau.
 
KOTLETAI SU MORKOMIS IR CINAMONU
500 g kalakutienos filė
300 g jautienos kumpio
1 nedidelė arba pusė didesnės morkos
1/2 raudono svogūno
3 a. š. malto cinamono
1/3 a. š. maltų juodųjų pipirų
1 v. š. manų kruopų
0,5 stiklinės vandens
pora šakelių šviežio čiobrelio
druskos (pagal skonį)
0,5 a. š. maltos raudonosios paprikos
 
aliejaus kepimui
 
 
1. Kalakutieną ir jautieną sumalti.
2. Marką ir svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepinti. Sudėti į maltą mėsą.
3. Suberti visus prieskonius, čiobrelio lapelius, manų kruopas, supilti vandenį.
4. Užmaišyti vientisą masę. Formuoti norimo dydžio kotletukus ir kepti keptuvėje. Jei netroškinsite, formuokite plonesnius ir gerai iškepkite.
 
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą