2016 m. gegužės 11 d.

Migdolų-slyvų tartas

Nebepamenu, kiek tai tęsiasi, bet kuris laikas perku Ispanijoje leidžiamą garsių konditerių žurnalą So good. Ten tiek puikių gaminių, kad seilės tysta bevartant. Tiesa, visko išmėginti neišeina, tiek dėl sudėtingų technologijų, tiek dėl ingridientų ypatybių, tačiau idėjų apstu. Paskutinį numerį perverčiau ir pasakiau sau, kad būtinai būtinai gaminsiu, bet... laiko kaip nėr, taip nėr. Tad praėjusį savaitgalį susikaupiau ir iškepiau migdolų-slyvų tartą pagal Luciano Garcia. Šiek tiek paskubomis modifikavau, nes pistacijų po ranka neturėjau, bet migdolai ne ką blogiau draugauja su slyvomis.
 
Migdolų-slyvų tartas, foto Du mėnuliai

Valgėm lygiai 2 dienas, nors norėjosi suryti per sekundę - gardumėlis neapsakytas. Puiki tarto tešla (gal tik gerokai jos per daug), minkštas ir purus vidus, nesunkiai ir greitai pagaminamas... 
 
Žinau, kadtikrai kartosiu, tik į žaidimo aikštelę pakviesiu kitus dalyvius ;)
 
 
MIGDOLŲ-SLYVŲ TARTAS
skardai 20x20
Tarto tešla
150 g supjaustyto kubeliais ir atšaldyto sviesto
375 g miltų
žiupsnelis druskos
35 g trynių
45 ml vandens
150 g cukraus pudros
 
Migdolų kremas
100 sviesto (kambario temperatūros)
100 g cukraus pudros
100 g migdolų miltų
5 g kukurūzų krakmolo
1 kiaušinis
30 ml romo
 
 
4 didelės ar 5-6 mažesnės slyvos
migdolų skiltelių pabarstymui
 
 

Tarto tešla:
1. Miltus, cukraus pudrą, druską ir sviestą sumaišyti.
2 Sudėti trynius, supilti vandenį ir užminkyti vientisą tešlą.
3. Iškočioti reikiamo dydžio stačiakampį ir atšaldyti./
4. Iškloti skardą ir vėl atšaldyti/
 
Migdolų kremas:
1. Sviestą ištrinti su cukraus pudra.
2. Įmušti kiaušinį ir supilti romą, viską gerai išsukti.
3. Supilti migdolų miltus ir krakmolą, vėl viską gerai išmaišyti.
 
Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių. Į tarto tešla išklotą skardą supilkite paruoštą migdolų kremą, sudėliokite ant viršaus supjaustytas slyvas, pabarstykite migdolų skiltelėmis. Kepkite apie 30 min.
tartas labai trapus, tad leiskite atvėsti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą