2016 m. balandžio 5 d.

Kiaušiniu įdaryta paprika

Improvizavimui virtuvėje ribų nėra. Esu tuo įsitikinusi 200 proc. :) Pastaruoju metu tiesiog fanatiškai įsitraukiau į populiaraus australų TV šou "Mano virtuvė geriausia" (My Kitchen Rules) peržiūras. Nors ten daug techninių patarimų nėra, tačiau derinių, skonių ir noro improvizuoti užtektinai. Aš vis dar daugiausiai improvizuoju saldumynų pasaulyje, tačiau nevengiu ir rimtesnių valgių. Tik čia esu linkusi vadovautis šūkiu "paprastai, greitai ir skaniai".
 
Foto Du Mėnuliai

Šio šūkio vedina, pristatau puikią alternatyvą paprastai kiaušinienei - kiaušiniu įdarytą papriką. Šio patiekalo gamybai  nereikia skirti daug laiko, o kol jis kepa, galima ramiai eiti į dušą. Kitaip sakant, tikras tinginių ryto patiekalas :)
 
 
 
 
KIAUŠINIU ĮDARYTA PAPRIKA
2 asmenims arba 1 labai alkanam
1 paprika
2 kiaušiniai
20 g mozarella sūrio
druskos
žolelių
1 valg. š. aliejaus
 


 
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
2. Papriką perpjaukite per pusę, išvalykite sėklas. Sudėkite į aliejumi pašlakstytą skardelę.
3. Apibarstykite paprikas druska ir žolelėmis, įmuškite į kiekvieną puselę po kiaušinį.
4. Kepkite apie 20-25 min. pabaigoje apibarstykite susmulkintu mozarella sūriu ir palaikykite dar 5 min. jau išjungtoje orkaitėje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą