2015 m. spalio 19 d.

Trinta brokolių sriuba su vištiena

Ruduo jau ritasi į antrąją pusę. Vis dažniau išsitraukiame šiltus dekius, į rankas įsitaiso karštos arbatos puodelis, namai pakvimpa obuolių pyragais ar bandelėmis su cinamonu... Karštas sriubos dubenėlis taip pat tampa dažnu palydovu, kai grįžtame iš pasivaikščiojimų po spalvotą rudenį.
 

Foto A. Eigėlytė, Debesys

Šis trintos brokolienės receptas buvo publikuotas žurnale Debesys, o dabar atkeliauja ir į mano tinklaraščio receptų skrynelę. Tikiu, kad šį sriuba paįvairins jūsų turimų sąrašą ir mėgausitės ja ne tik žvarbiomis rudens dienomis, bet ir žiemai karaliaujant lauke.
 
Trinta brokolių sriuba su vištiena
 
500 g brokolio
150 g vištienos be kaulo
1 vidutinė morka
1 nedidelis svogūnas
Vandens
3 vidutinio dydžio bulvės
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
100 ml riebios grietinėlės
Druskos
Pipirų
1 arb. š. maltos paprikos
1 arb. š. krapų
 
Česnakinių duonos traškučių (nebūtinai)
 
 
1. Į pakaitintą puode aliejų suberkite stambiai supjaustytus svogūnus, morkas. Apkepinkite daržoves.
2. Sudėkite supjaustytą vištieną ir kartu pakepinkite su daržovėmis.
3. Įpilkite vandens tiek, kad apsemtų daržoves, pasūdykite ir užvirkite.
4. Sudėkite stambiai supjaustytas bulves. Pavirkite apie 10 min. ir tada sudėkite stambiai supjaustytą brokolį. Virkite ant vidutinės ugnies, kol išvirs daržovės.
5. Suberkite maltą papriką, krapus, pipirų, druskos, jei reikia.
6. Sutrinkite sriubą trintuvu. Supilkite grietinėlę ir viską išmaišykite. Sriubos tirštumą galite reguliuoti įpildami papildomai grietinėlės ar virinto vandens.
7. Sriubą paskaninkite česnakinias duonos traškučiais.
 
 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą