2015 m. birželio 29 d.

Kreminio sūrio tortas su braškėmis

 
 
Prieš kelias dieneles gavau didelę dėžę dovanų Pagalvosite, kaip čia taip lengva ranka dovanas dalina. Dėžutė, o tiksliau visa dėžė atkeliavo iš Eugestos. Nemeluosiu, produktų gausa mane nustebino, o šalta kava laaaabai pravertė dirbant studijoje. Visas gautas dovanas sukroviau gražiai į šaldytuvą ir uždariau dureles.

 
 
Prabėgo kelios dienos, o pradarius šaldytuvo duris į mane vis priekaištingai žvelgdavo dovanos. Galvoje sukosi keletas idėjų, kurias norėjosi įgyvendinti, bet valandos lėkė taip, kad prastovėjus ant kojų po 14 h, nebesinorėjo dar ką nors gaminti. Tačiau, op, vieną dieną pamąsčiau, na, kad jau priešatostoginį tortą tai tikrai pasigaminsiu. Užtrukau ne daugiau nei pusvalandį, ir jau po kelių valandų gardžiavomės be galo kremiškos tekstūros burnoje tirpstančiu su ananasų tonais sūrio pyragu su braškėmis. Torto pagrindui panaudotas kokosinis traškutis puikiai tiko, nors mano antrajai pusei labiau norėjosi riešutinio traškučio. Menka bėda, kitą kartą pasitaisysiu :)
 
 
Esu garantuota, kad jis dar ne kartą nutūps ant mūsų stalo, tik greičiausiai šiek tiek kitokiu pavidalu, nes eksperimentai man patinka. O jūs irgi pasigaminkite šį skanėstą ir laukite kitų skanių receptų. Pažadu, kai tik grįšiu iš atostogų, gaminsime ką nors gardaus ir vėl, gerai?!
 
 
 
ANANASAIS DVELKIANTIS KREMINIO SŪRIO TORTAS SU BRAŠKĖMIS
16 cm skersmens tortinei
 
Kokosinis traškutis:
18 g Lurpak sviesto
18 g rudojo cukraus
18 g migdolų miltų
18 g miltų
32 g balto šokolado
12 g kokoso drožlių
 
Kreminio sūrio putėsiams:
12 g želatinos
90 g balto šokolado
450 g Arla ananasinio kreminio sūrio
105 g pieno
90 g cukraus
310 g riebios grietinėlės
 
braškių papuošimui
 
 Kokosinis traškutis:
1. Sviestą, rudąjį cukrų ir abejus miltus išsukti.
2. Sudėti ant skardos ir kepti 160 laipsnių orkaitėje apie 20 min.
3. Sudėti ant šokolado ir drožlių, gerai išmaišyti.
 
Kreminio sūrio putėsiai:
1. Želatiną išbrinkinti vandenyje.
2. Pieną su cukrumi užvirti ir supilti ant balto šokolado. Išmaišyti, sudėti želatiną ir išsukti.
3. Palaipsniui sudėkite kreminį sūrį ir gerai išmaišykite.
4. Išplakite grietinėlę iki standžių putų ir įmaišykite į kreminio sūrio masę.
 
Surinkimas:
1. Pasirinktos formos dugną išklokite maistine plėvele.
2. Dugną išklokite traškučiu jį paspaudžiant, lyg supresuojant.
3. Tortinės formos šonus išklokite acetatine plėvele ir supilkite kreminio sūrio putėsius.
4. Formą statykite į šaldytuvą.
5. Kai putėsiai jau bus pradėję stingti, bet dar ne visai sustingę, papuoškite tortą paruoštomis braškėmis ir tuomet palikite tortą pailsėti šaldytuve dar porai valandų.
 
Skanaus! 

1 komentaras: