2015 m. kovo 25 d.

Trinta pankolinė moliūgienė su krevetėmis

Moliūgą atradau prieš keletą metų. Iki tol jo mano virtuvėje nebuvo. Kodėl? Gal todėl, kad jis nebuvo toks įprastas lietuvio virtuvei, o ir tėvų šeimoje jis nebuvo vartojamas. O štai paaugęs sūnus labai pamėgo trintas moliūgo mėsos tyreles. Tada ir atradau džiaugsmą moliūgą gaminti tiek saldžiai, tiek pikantiškai.
 

 
Foto Asta Eigėlyte, Villa Alps


Dabar dažniausiai moliūgą vartoju trintoms sriuboms bei moliūginiam keksiukams gaminti. Vienos tokių sriubų receptu dalinuosi ir su jumis. Receptu buvo pasidalinta ir su visais žurnalo Debesys skaitytojais.

Ši sriuba man privaloma šaltuoju metų laiku, kai už lango spaudžia speigas, tačiau kartais užsinoriu ir kitu metų laiku. Ji nėra riebi, o tokia labiau šildanti ir pikantiška.
 
Trinta pankolinė moliūgienė su krevetėmis
(4 porcijos)
500 g moliūgo
50 g pankolio
1 vidutinė morka
1 nedidelis svogūnas
300 ml vandens
2 vidutinio dydžio bulvės
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
16 krevečių
Viduržemio jūros žolelių mišinio
Druskos
Pipirų
Pora šaukštų grietinės
 
  1. Krevetes išlukštenkite, nuplaukite ir apibarstykite Viduržemio jūros žolelių mišiniu. Pakepinkite keptuvėje.
  2. Į pakaitintą puode aliejų suberkite stambiai supjaustytus svogūnus, morkas ir pankolį. Apkepinkite daržoves.
  3. Įpilkite vandenį, pasūdykite ir užvirkite.
  4. Sudėkite stambiai supjaustytas bulves. Pavirkite apie 10 min. ir tada sudėkite stambiai supjaustytą moliūgą. Virkite ant vidutinės ugnies, kol išvirs daržovės. Įberkite pipirų ir druskos, jei reikia.
  5. Sutrinkite trintuvo pagalba.
  6. Pilkite į lėkštę, paskaninkite šaukšteliu grietinės ir keliomis krevetėmis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą