2015 m. vasario 2 d.

Citrininiai mini torčiukai su citrinų kremu ir mėlynių šveicarišku morenginiu sviestiniu kremu

Nežinau, kaip jums, bet jau gera savaitė užuodžiu... pavasarį :) Ankstyvais rytais galima išgirsti paukštelių čiulbėjimą, dienos jau ilgėliau šviesesnės ir tas kvapas, pavasario kvapas - gaivus, pakylėjantis, keliantis gyvenimui :)
 
Foto Asta, Villa Alps

Tad labai jau laukdama ir ilgėdamasi pavasario, o dar labiau vasaros, siūlau išmėginti šiltus mėtų laikus primenančius mini torčiukus su citrinomis ir mėlynėmis. Receptas buvo sėkmingai išspausdintas ir paskutiniame Debesų žurnalo numeryje. Beje, tik jį ir galite matyti viešai iš visų 4 mano šiam numeriui iškeliavusių receptų, nes nuo šiol žurnalas mokamas. Neišsigąskite, kaina tikrai juokinga, o receptų rasite labai įvairių ;)
 
Taigi grįžtame prie keksiukų. Ne kartą bandytas, skanautas ir kitų girtas receptas ;) Todėl visiškai nebuvo baisu išleisti receptą į viešumą.
 
Keksiukai (12 vnt.):
113 g sviesto (kambario temperatūros)
130 g cukraus
3 dideli kiaušiniai
195 g miltų
7 g kepimo miltelių
¼ a. š. druskos
20 ml citrinos sulčių
40 ml pieno
½ citrinos žievelės 
Citrininis kremas:
2 tryniai
50 g cukraus
½ citrinos žievelė
35 ml citrinos sulčių
35g sviesto
Žiupsnelis druskos 
Mėlynių šveicariškas morenginis sviestinis kremas:
2 baltymai
110 g cukraus
Apie 250 g sviesto
100 g mėlynių
 
 
Keksiukai:
  1. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi, sudėkite po 1 kiaušinį, gerai išmaišydami masę.
  2. Tuomet suberkite persijotą miltų mišinį (miltai, kepimo milteliai, druska), tarkuotą citrinos žievelę, supilkite pieną, citrinos sultis.
  3. Gautą tešlą padalinkite į keksiukų formeles. Užpildykite maždaug 2/3 kiekvieno keksiuko formos angos.
  4. Kepkite keksiukus 18-20 min. 180° orkaitėje. Iškepusiems leiskite visiškai atvėsti.
Citrinų kremas:
  1. Citrinos žievelę sumaišykite su cukrumi ir palikite 30 min.
  2. Į atsparų karščiui indą sumaišykite trynius, cukrų su citrinos žievele ir citrinų sultis.
  3. Indą įstatykite į vandens vonelę ir maišydami kaitinkite ant vidutinės ugnies apie 10 min., kol masė sutirštės.
  4. Nukelkite nuo ugnies, suberkite druską bei sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą ir viską gerai išsukite.
  5. Gautą kremą supilkite į stiklainiuką ir atvėsusį dėkite į šaldytuvą nakčiai. 
Mėlynių šveicariškas morenginis sviestinis kremas:
  1. Mėlynes sutrinkite trintuvu ir pertrinkite per sietelį.
  2. Baltymus ir cukrų maišant kaitinkite virš verdančio vandens iki 71 laipsnio.
  3. Tuomet supilkite į kombainą ar plakikliu plakite, iki kol masė pravės ir išsiplaks iki standžių putų.
  4. Dėkite nedideliais kubeliais supjaustytą sviestą po vieną gabalėlį ir plakite toliau. Jei masė per skysta, padėkite į šaldytuvą pusvalandžiui ir vėl plakite.
  5. Supilkite mėlynių tyrę į šveicarišką morenginį sviestinį kremą ir plakite, kol masės susijungs. 
Surinkimas:
Keksiukuose išpjaukite skylutes, pripildykite jas citrinų kremu ir papuoškite mėlynių šveicarišku morenginiu sviestiniu kremu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą