2014 m. spalio 21 d.

Juodųjų serbentų putėsiai

Šiandien visai netikėtai ant stalo puikuojasi juodųjų serbentų putėsiai (musas). Kaip sakoma, iš fiasko gavosi visiškai neblogas desertas. Pirminis užmanymas buvo putėsinis tortas pagal konditerijos namų "Hugo&Victor" pyragaičių Hugo Peche recepto, kurį radau Ninos bloge, bazę, tačiau dėl man nesuprantamų priežasčių, masė nenorėjo stingti. Na, o kadangi jau šiek tiek patirties konditerijoje yra, akys nukrypo taip ir nė karto dorai nepanaudotų stiklainėlių link.
 
 
Taigi, nors torto ir nėra, bet šie putėsiai puikus desertas, kur įgalite patiekti taurėje, stiklinėje, stiklainėlyje. Taip pat jie skanūs tiek vieni, tiek galima sluoksniuoti su kitais ingridientais. Šį kartą mūsų stalui jie be priedų, mat tikslas buvo išbandyti profesionalams skirtą juodųjų serbentų tyrę. Tačiau tyrę visai paprastai galite pasigaminti ir patys. Tam tereikia uogų ir cukraus santykiu 10:1 ir trintuvo. Na... ir dar sietelio uogų pertrynimui.
 
Iš recepte pateikto kiekio pasigaminsite apie 5-6 porcijas putėsių. O aš bandysiu nenuleisti rankų ir išbandyti dar vieno garsaus šefo kūrinį. 
 
JUODŲJŲ SERBENTŲ PUTĖSIAI
5-6 porcijos
335 g juodųjų serbentų piurė
10 g želatinos
43 g baltymų
16 g vandens
63 g cukraus
200 g riebios grietinėlės
 
  1. Želatiną užpilkite vandeniu santykiu 1:6 ir palikite išbrinkti.
  2. Juodųjų serbentų piurė pakaitinkite iki užvirimo, sudėkite į ją išbrinkusią želatiną ir maišydami ją ištirpinkite. Palikite pravėsti.
  3. Baltymus plakite iki putų.
  4. Vandenį kartu su cukrumi kaitinkite iki 118 laipsnių ir tada srovele supilkite į besiplakančius baltymus. Išplakite masę iki standumo.
  5. Išplakite grietinėlę.
  6. Į juodųjų serbentų tyrę pirmiausiai įmaišykite baltymų masę, o po to grietinėlę.
  7. Putėsius išpilstykite į indus, kuriuose patieksite ir padėkite šaltai kelioms valandoms.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą