2014 m. rugsėjo 21 d.

Švarcvaldo tartaletės

Senokai buvau beužsukusi čia. Jau net sąžinę pradėjo graužti kirminas... Tad šiandien sau prisiekiau, kad būtinai turiu pasidalinti Švarcvaldo tartalečių receptu, kol jis vėl nenugrimzdo į mano užrašų knygą :)
 
 
 
Nuo paskutinio mano įrašo tinklaraštyje įvyko siaubingai daug dalykų :) Visų pirma, mūsų vyresnėlis išėjo į pirmą klasę. Tfu tfu tfu, kol kas labai sėkmingai lanko mokyklą. Vienintelis nelabai mane džiuginantis dalykas - ankstyvi rytai, kita vertus, leidžiantys man labai daug nuveikti. Antra, FB mėgstančių Du mėnulius skaičius auga, o tai labai džiugina akį ir širdį. Trečia, atšventėme su mano mielu vyru varines vestuvių metines. Ta proga, be abejo, buvo ir tortas. Va toks!!!!
 
 
Ar atsimenate, geležinėms vestuvių metinėms keptą? Manau, pažanga per vienerius metus akivaizdi :D Taigi, su vestuvių metinėmis sutapo ir mano kaip tortų kepėjos karjeros pradžia. O per tą trumpą karjerą teko padaryti nemažai įdomių dalykėlių.
 
Ketvirta, galima sakyti, kad startavau su 2 naujais projektais - abu, galima sakyti, komandiniai. Kai turėsiu ką daugiau apie juos papasakoti, būtinai pasidalinsiu su jumis ;)
 
Na, o dabar grįžkime prie Švarcvaldo tartalečių. Draugė dar rugsėjo pradžioje parvežė iš Australijos labai fainas tartalečių kepimo formas - vieną didelę ir 6 mažas. Tokių, pas mus nemačiau, bent jau mažųjų, o didelės kainuoja karvę. Visos jos su išimamu dugnu - nerealus dalykas.
 
Taigi turėjau vakar šiek tiek laisvo laiko ir nutariau jas išbandyti. O rezultatas gavosi štai toks.
 
 
Tartalečių pagrindo tešlos receptą paėmiau iš vieno Debesų žurnalo recepto. Visa kita mano improvizacija. Valgydama nusprendžiau, kad kitą kartą šokolado bokštelius formuosiu ne tik prie tartalečių šonų, bet tiesiog liesiu sluoksniu ant tartaletės dugno plonu sluoksniu. O visa kita - tobula :)
 
 
 
ŠVARCVALDO TARTALETĖS
6 vnt. 10 cm formelėse
Tešla
125 g miltų
15 g migdolų miltų
47 g cukraus pudros
75 g sviesto
1 kiaušinis
Šokoladinis kremas
80 g juodo šokolado
80 ml riebios grietinėlės
10 g sviesto
Vyšnių įdaras
150 g vyšnių be kauliukų
15 g cukraus
3 g kukurūzų krakmolo
Šantilji kremas
300 ml riebios grietinėlės
5 g cukraus su vanile
30 cukraus pudros
 
5 g šokolado papuošimui
mėtos lapelių (nebūtinai)
 
 
Tartalečių pagrindas:
  1. Birius produktus persijokite ir suberkite į indą, kuriame maišysite tešlą.
  2. Sudėkite atšaldytą kubeliais pjaustytą sviestą ir trinkite, kol masė taps panaši į trupinius.
  3. Įmuškite kiaušinį ir maišykite, kol masė bus vientisa.
  4. Iškočiokite tešlą tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir padėkite į šaldytuvą 2-3 h, o dar geriau per naktį. (Kitą kartą tešlą formuočiau iš karto į formeles ir tada dėčiau su formelėmis į šaldytuvą.)
  5. Neatšildžius formeles dėkite į 170 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 15 min., kol krašteliai gražiai paruduos.
  6. Leiskite atvėsti ir išimkite iš formelių.
Šokoladinis kremas:
  1. Šokoladą susmulkinkite ir sudėkite į karščiui atsparų indą.
  2. Grietinėlę pakaitinkite iki užvirimo ir supilkite ant šokolado. palikite 1-2 min., tada gerai išsukite.
  3. Sudėkite sviestą ir vėl viską gerai išsukite.
  4. Palikite atvėsti.
Vyšnių įdaras:
  1. Vyšnias kartu su cukrumi pakaitinkite iki užvirimo.
  2. Pora šaukštų išsiskyrusių sulčių sumaišykite su krakmolu ir užvirus vyšnioms, supilkite į jas. Maišydami kaitinkite, kol įdaras sutirštės.
  3. leiskite atvėsti.
Į tartaletės pilkite šokoladinio kremo. Ant viršaus kraukite vyšnių įdaro.
 
Šantilji kremas:
  1. Išplakite grietinėlę su cukraus pudra ir cukrumi su vanile iki standumo.
  2. Sukrėskite į konditerinį maišelį ir padabinkite tartalečių viršų.
Papuoškite tarkuotu šokoladu ir mėtos lapeliu.

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą