2014 m. rugsėjo 29 d.

Paprikų užkandėlė

Ar pastebėjote, kaip pralėkė rugsėjis??? Tiesiog kaip geras vėjo gūsis, suūžęs už kampo, kaip baltakartis žirgas lėkė ir nulėkė rudeniniais laukais... Kartais norisi papurtyti galvą ir niekur neskubėti, bet šiuolaikinis gyvenimas daugelį verčia suktis užburtame rate.  
 
Skubu pasigirti: savaitgalį buvau nerealiuose mokymuose pas savo mielą draugę Valeriją iš Baker street, kuriuos vedė konditerijos šefė Natalija Verbickaja iš Tarptautinės kulinarinės Kijevo akademijos. Ir kaip nustebau, kad dauguma dalyvių nieko bendro neturinčios su šia profesija tiesiogiai - dauguma tai tiesiog hobis, gyvenimo būdas ar šiaip laisvalaikio praleidimas. 2 dienos naujų patirčių, sudėliojimų taškų ant i, naujos pažintys, nauji veidai...
 
Foto Du mėnuliai.lt
 
Į nuotraukoje esančią staltiesę prašau nekreipti jokio dėmesio - ji daugiausiai jo sulaukė nuotrauką paskelbus FB tinkle :D Tikrai, ne ji ten didžioji esmė ir man, būnant mokine, kažkodėl ji visai nekliuvo - gal tiesiog 2 dienos naujų įspūdžių ir minčių akims leido matyti tai, kas tas 2 dienas buvo svarbiausia.
 
Grįžau su tiek minčių ir tiek norų, kad nežinau, ar viską besugebėsiu aprėpti :) Tačiau labai norėčiau ir sugebėti, ir aprėpti... Žinau žinau - svarbu tikėti, norėti ir įdėti be galo daug pastangų... Na, ir kaip dauguma lietuvių mėgsta sakyti "turėti sėkmės", nes jei kam pasiseka, tai tiesiog todėl, kad pasiseka :)
 
Taigi šuoliuodama rugsėjo dienomis prisiminiau, kad nepasidalinau su jumis puikios užkandėlės receptu, kuris turėjo garbės papulti į Debesų numerį. Tad bandau ištaisyti klaidą, mat dar pora savaitėlių ir išeis naujas Debesų žurnalo numeris, kuriame puikuosis kitas mano receptas.
 
Foto Asta, Villa Alps ir žurnalas Debesys

Keptų paprikų užkandėlė - greitai ir nesunkiai paruošiama, tačiau kiek kitokia. Tai be galo gardi užkandėlė, kuri gali būti valgoma patiekiant tiek indeliuose, su bruschetta, tiek kaip vieno kąsnio užkandėlė.  Kaip sakant, patiekimas - kiekvieno fantazijos ir skonio reikalas. Ji skani ir šilta, ir šalta. Yra gana švelnaus skonio, o, jei norisi intensyvesnio, aštresnio, galite kartu patroškinti su aitriosiomis paprikomis ar vartoti daugiau česnako, tačiau būkite atsargūs - nepadauginkite ;)
 
PAPRIKŲ UŽKANDĖLĖ
(4 porcijos)

4 raudonos paprikos
3-4 v. š. alyvuogių aliejaus
3-4 česnako skiltelės
druska
½ a. š. penkių pipirų mišinio
2 a. š. baziliko, mairūno ir raudonėlio mišinio
4 a. š. tarkuoto kietojo sūrio
4 v. š. kubeliais pjaustytų skrebučių
 
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C temperatūros.
  2. Nepjaustytas paprikas sudėkite į skardą, pabarstykite druska ir pašlakstykite šlakeliu alyvuogių aliejaus. Kepkite orkaitėje 15-20 minučių.
  3. Leiskite paprikoms šiek tiek atvėsti, nulupkite jų odeles ir išimkite sėklas. Paprikas supjaustykite 5 mm pločio juostelėmis.
  4. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų, suberkite smulkintą česnaką. Kepkite maišydami, kol česnakas pakvips. Sudėkite paprikas ir troškinkite ant silpnos kaitros apie 30 minučių.
  5. Praėjus pusei troškinimo laiko, įberkite druskos, pipirų mišinio, žolelių.
  6. Paprikas patiekite apibarstę kietuoju sūriu ir skrebučiais.

2 komentarai:

  1. Nesuklydau, vadinasi, pirmąją nuotrauką pamačiusi ir pagalvojusi, jog labai matytas braižas :)
    Šauniai praleidot savaitgalį!

    AtsakytiPanaikinti