2014 m. liepos 31 d.

Vaniliniai mini torčiukai su apelsinų kremu ir avietine šveicariško morenginio sviestinio kremo kepurėle

Anądien važiavome pas draugus į svečius. Nors ir nemaži karščiai, bet visgi norėjosi nusivežti kažką gardaus. Greičiausias variantas, man pasirodė, būtų mini torčiukai. Tad daugiau nieko ir negalvojau - kepiau juos.
 
 
 
Patys keksiukai jau senokai išbandyto recepto variantas. Na, o kitos sudėtinės dalys - fantazijos reikalas. Kadangi FB sulaukiau ne vieno prašymo pasidalinti mini torčiukų kepurėlės receptu, tad šį kartą be ilgų diskusijų tą ir darau. Mini torčiukų kepurėlė pagaminta iš šveicariško morenginio sviestinio kremo, kurio receptų tikrai apstu internete ;) Aš visą laiką naudoju vieną ir tą patį pagrindą - Sweetapolitos receptą. O visa kita jau fantazijos ir skonio reikalas. jei kremo pasigaminsite daugiau, nebijokite ir drąsiai kiškite jį kameron. ten jis gali išbūti min. 1 mėnesį. Kai reikės naudoti, tiesiog išimkite pusė paros prieš, kad atšiltų savaime.
 
 
 
VANILINIAI MINI TORČIUKAI SU APELSINŲ KREMU IR AVIETINE KEPURĖLE
Apelsinų kremo receptas
(gaminkite pagal citrinų kremo receptą, tiesiog dėkite mažiau cukraus)
receptas čia
Avietinis šveicariškas morenginis sviestinis kremas
200 g aviečių
2 baltymai
100 g cukraus
200-250 g sviesto
  1. Baltymus ir cukrų maišant kaitinkite virš verdančio vandens iki 71 laipsnio.
  2. Tuomet supilkite į kombainą ar plakikliu plakite iki, kol masė pravės ir išsiplaks iki standžių putų.
  3. Dėkite nedideliais kubeliais supjaustytą sviestą po vieną gabalėlį ir plakite toliau. Jei masė per skystą, kiškite į šaldytuvą pusvalandžiui ir vėl plakite.
  4. Avietes sutrinkite ir pertrinkite per sietelį. Gautą masę pilkite į šveicarišką morenginį sviestinį kremą ir plakite, kol masės susijungs. Gautu kremu galite puošti keksiukus.


2 komentarai: