2014 m. birželio 17 d.

Šokoladiniai-kakaviniai mini torčiukai su bananų-karamelės įdaru ir juodojo šokolado ganache kepurėle


Varčiau varčiau rusiškąjį Lietuvoje leidžiamą Glazur žurnalą ir užkliuvo už akių šokoladinių keksiukų su juodojo šokolado kremu receptas. Tad ilgai nelaukus nutariau ir kepti, kad noras nepraeitų. Tiesa, kaip jau turbūt pastebėjote, cupcake man privalo būti su įdaru, tad įvedžiau šiokias tokias modifikacijas į receptą. Pakeičiau ir pačių keksiukų tešlos sudėtį.
 
Oi, ir turiu iš karto atsiprašyti už foto :D Šią savaitę gyvenu be fotoaparato, mat mano vyras išsikomandiravo į Pekiną, tad prioritetas, be abejo, yra ne mano skanėstai, o vyro kelionės įspūdžiai. O foto tenka daryti mano taip nemylimu išmaniuoju :D

 

Ką galiu pasakyti apie pačius šiuos mini točiukus? Skanūs, labai sotūs ir visgi, nors kakavos kiekį sumažinau, kitą kartą nedėčiau visai. Netoleruoju totaliai jos. Šokoladinis ganache be galo sooootus, ir net man mėgstančiai saldumynus, jis pasirodė per daug tirštos konsistencijos, norėjosi lengvumo, tad greičiausiai keisčiau į sviestinį šokoladinį kremą. Tiesiog man yra topas, kai valgant mini torčiuką jis tirpsta burnoje tikrąja to žodžio prasme ;) O ir paties kremo liko, tad tikriausiai užtektų pagaminti iš 2/3 normos.
 
 
 
Man labiausiai patiko dekoravimo momentas. Dekoravimui naudojau tik 2 antgalius - didelę žvaigždutę ir rožę, o matote kiek variantų padariau. O po to dar papuošiau arba pabarstykais, arba cukrinės masės detalėmis.
 
Mano sūnus Emilijus apsidžiaugė radęs mini torčiuką su futbolo kamuoliu - galite tik įsivaizduoti, kas vyksta namuose, kol pasaulį valdo futbolo čempionatas :D Ir... šių mini torčiukų galėjo paragauti ir mūsų princesė Sofija Marija, mat jiems nenaudojami kiaušiniai.
 
P.S. šis receptas leido gimti kitokių mini torčiukų idėjai mano galvoje. Tikiuosi, ilgai neuždelsti ir ją įgyvendinti.
 
 
ŠOKOLADINIAI-KAKAVINIAI MINI TORČIUKAI SU BANANŲ-KARAMELĖS ĮDARU IR JUODOJO ŠOKOLADO GANACHE KEPURĖLE
Keksiukai (12 vnt.22222222222)
60 g sviesto
250 ml pieno
210 g miltų
30 g kakavos miltelių
130 g cukraus
10 g kepimo miltelių
120 g juodojo šokolado
2 a.š. riešutų (naudojau maltas pistacijas)
Įdaras
1 bananas
100 g Rududu
Kremas
250 g juodojo šokolado
200 g riebios grietinėlės
50 g sviesto
 
 
Keksiukai:
  1. Sviestą kartu su pienu pakaitinkite, kol ištirps sviestas ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.
  2. Visus sausus produktus persijokite į didelį dubenį.
  3. Juodąjį šokoladą tikrasis receptas rekomenduoja sutarkuoti, bet man tai pasirodė tolygu Sizifo darbui, tad drąsiai rekomenduoju naudoti duonos peilį ir smulkiai sukapoti.
  4. Atvėsusį pieno mišinį supilkite į sausus produktus ir viską gerai išmaišykite.
  5. Suberkite susmulkintą šokoladą ir riešutus ir viską vėl išmaišykite.
  6. Krėskite tešlos į popierinėmis keksiukų formelėmis išklotą skardą, maždaug 2/3 formelės.
  7. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje apie 20 min., patikrinant "sauso pagaliuko" metodu.
  8. Iškepusiems keksiukams leiskite visiškai atvėsti.
Įdaras:
  1. Supjaustykite bananą gabaliukais.
  2. Sumaišykite Rududu ir bananą.
  3. Keksiukuose padarykite ne mažas skylutes ir krėskite įdaro.
Kremas:
  1. Sukapokite smulkiai juodąjį šokoladą.
  2. Smulkiai pjaustytą sviestą sudėkite į šokoladą.
  3. Pakaitinkite grietinėlę iki užvirimo ir supilkite ant paruoštų produktų. Palikite pastovėti 2-3 min. ir išsukite šluotele iki vientisos masės. Leiskite pastovėti, kad sutirštėtų, krėskite į konditerinį maišelį ir puoškite mini torčiukus.


1 komentaras: