2014 m. birželio 16 d.

Salotos su krevetėmis ir vyšniomis

Tai dar vienas receptų, nutūpęs ir Debesų žurnale. Tiksliau gimęs Debesims ;)
 
Foto Asta E. Gunnarsson, žurnalas Debesys

Ir dar vienas, skirtas vyšnių sezonui ir apskirtai vasarai. Kai nesinori nieko sunkaus, tirštų kaloringų padažų. Kai norisi pagaminti greitai ir nesunkiai, o suvalgyti skaniai ir be sąžinės graužaties. Tiesa, mano sąžinė jau senokai išėjusi pasivaikščioti ir kažkodėl nesiruošia sugrįžti, bet niekada nežinai, gal parlėks ant balto žirgo ir pasakys "stop stop stop".

Taigi, per daug nesiplečiant duosiu dar vieną patarimą - krevetes kepkite ne keptuvėje, o ant grilio, jei tik turėsite galimybę. Dūmo kvapas suteiks papildomų pojūčių valgant.
 
 
SALOTOS SU KREVETĖMIS IR VYŠNIOMIS
2 porcijos
16-20 šviežių krevečių su kiautu (priklausomai nuo dydžio)
Viduržemio jūros žolelių mišinys
alyvuogių aliejus su aitriąja paprika
2 valg. š. kedrinių pinijų
alyvuogių aliejus krevetėms kepti
150 g vyšnių
1 arb. š. rudojo cukraus
½ valg. š. balzaminio acto
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
½ arb. š. garstyčių
žiupsnelis druskos
75 g gražgarsčių
Krevetes išgliaudykite ir nuplaukite. Pabarstykite Viduržemio jūros žolelių mišiniu ir pašlakstykite aliejumi su aitriąja paprika. Išmaišykite. Suverkite po 4-5 krevetes ant medinių iešmelių.
Sausoje keptuvėje pakepinkite riešutus ir atidėkite į lėkštutę.
Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir sudėkite iešmelius. Kepkite po kelias minutes iš abiejų pusių. Krevetes išimkite ir taip pat atidėkite į lėkštutę.
Iš vyšnių išimkite kauliukus. Į keptuvę, kurioje kepėte krevetes, sudėkite vyšnias ir suberkite rudąjį cukrų. Pakaitinkite vyšnias keletą minučių ir išimkite. Susidariusį padažą supilkite į didesnį dubenėlį. Supilkite balzaminį actą, porą valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus ir įdėkite garstyčias. Viską gerai išsukite.
Į lėkštę dėkite gražgarstes, ant viršaus išdėliokite vyšnias, dėkite 2 krevečių iešmelius. Viską apibarstykite kedrinėmis pinijomis ir apšlakstykite padažu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą