2014 m. balandžio 28 d.

Prisimenant Velykas...

Nors jau praėjo daugiau nei savaitė po šv. Velykų, bet vis dar nešiojuosi su savimi "skolą" Jums - velykinės duonelės receptą, kurį drąsiai galima išbandyti ir nelaukiant kitų Velykų.
 
 

Taigi Velykoms nusprendžiau iškepti velykinės duonelės pagal knygą "Kvepiantys", tik, kaip visada, šiek tiek patobulinau receptą: vietoj paprastų razinų ir cukatų, panaudojau prabangiai 4 mėnesius Jim Bean Kentucky Straight Bourbon Whiskey mirkytas razinas. Gaminau iš pusės normos ir formavau mažytes bandeles. Gavosi 7 bandelės, kurias kitą kartą užminkyčiau šiek tiek kitaip: mieles, cukrų ir pieną sumaišyčiau kartu prieš dedant į miltus.

 
Tik nepagalvokite, kad ant velykinio stalo turėjome tik šias gražuoles. Toli gražu ne ;) Tačiau šiemet visko darėme su protu, kad po to nereikėtų 5 paras iš eilės valgyti to paties  maisto. Išbandžiau naują silkės variantą pagal kolegės Odetos iš Cocina-Rendez-Vous tinklaraščio receptą, kurį tikrai rekomenduoju. Taip pat turėjome labai skanų  2 kilogramus sveriantį Švarcvaldo tortą.
 
 
 
Turbūt nieko nenustebinsiu pasakiusi, kad receptas surankiotas po kruopelytę, galvoje sudėliotas ir adaptuotas pagal mane, mat man labai norėjosi šokoladinio (ne kakavinio) biskvito ir pertepimo su polėkiu, o ne banalaus su vyšniomis ir grietinėle. Ir, atrodo, pavyko :) Žadu dar kartą jį pratestuoti šią savaitę mano mylimos mamytės garbei :)
 
Šiam kartui tiek ;) Tikiuosi, netrukus sugrįžti su nauju receptu, o šiąnakt bus viena iš nedaugelio naktų, kai kompanijos apskritaveidžiui už lango ilgai nepalaikysiu ;)
 
 
 
VELYKINĖS DUONELĖS
250 g miltų
100 ml pieno
10 g mielių
35 g cukraus
50 g sviesto
1 trynys
šiek tiek druskos
100 g viskyje mirkytų razinų
 
Aptepimui ir pabarstymui
pieno
šiek tiek maltų pistacijų
  1. Į persijotų miltų viduryje išraustą duobutę supilkite pašildytą pieną, dalį cukraus ir mieles. truputėlį sumaišykite šaukšto pagalba užkabinant miltų. Uždengę dubenį palikite šiltai pusvalandžiui.
  2. Po pusvalandžio į miltų mišinį suberkite likusį cukrų, druską, supilkite ištirpintą nekarštą sviestą, įleiskite trynį, suberkite razinas. Užminkykite tešlą ir suformuokite nedideles bandeles, kurias išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  3. Uždenkite drobe bandeles ir palikite pakilti valandai.
  4. Bandelių paviršiuje peilio pagalba padarykite kryžių, bandeles patepkite pienu, apibarstykite maltomis pistacijos ir pašaukite į 175 laipsnių karščio orkaitę maždaug pusvalandžiui.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą