2014 m. balandžio 14 d.

Pilno grūdo brokolių pyragas

Panorusi į gilius tortų vandenis, apleidau visas kitas maisto šakas. Tad šiandien bandau šiek tiek pasitaisyti. Turėdama laisvą minutę, nutariau kepti brokolių pyragą vakarienei. Kodėl būtent jis?! priežastis labai banali - mano vyras vakar parduotuvėje dėl man nežinomų priežasčių pripirko brokolių ir grįžęs su džiaugsmu pranešė, jog esą galėsiu dabar galvoti, kaip juos suvartoti :D Šmaikštuolis, sakyčiau!!! Bet man tai ne problema, nes brokolius dievinu.
 
 

Tad vakarienei buvo patiektas puikus patiekalas. Tiesa, septynmetis iš karto pasipustė padus sumurmėjęs, kad brokolių nemėgsta. Ech, kad jis žinotų, kaip dažnai valgo, tai ko nemėgsta, bet net nesupranta, kad patiekale to yra... Tos mamos... :)))
 
 
 
Tiesa, pirmą kartą kepiau tokio pobūdžio pyragą stikliniame inde. Viskas puikiai išsiėmė, tik prieš tai dar sieneles ištryniau sviestu.
 
Tad, jei namuose turite galybė brokolių ir šiek tiek viso kito, tikrai rekomenduoju ;)
 
 
BROKOLIŲ PYRAGAS
Tešla
90 g kvietinių miltų
90 pilno grūdo kvietinių miltų
125 g sviesto
žiupsnelis druskos
2 v. š. vandens
1/2 a. š. maltos raudonosios paprikos
1 a. š. Viduržemio jūros žolelių
Įdaras
pusė brokolio
50 g rūkytos lašišos
100 mozarella sūrio
7-5 a. š. konservuotų kukurūzų
druskos
maltų juodųjų pipirų
maltos raudonosios paprikos
2 kiaušiniai
220 ml pieno

 
Tešla:
Tešlai skirtus sausus produktus sumaišykite, supilkite vandenį ir sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą. Sviestą rankomis gerai ištrinkite su miltais ir užminkykite tešlą.
Iškočiokite ir sudėti į skardą arba tešlą paskirstykite formoje rankomis (aš tik taip ir darau), suformuodami bortelį.
Įdaras:
Supjaustykite smulkiai lašišą ir sudėkite ant tešlos.
Užbarstykite konservuotų kukurūzų.
Brokolio žiedynus susmulkinti į dvi ar keturias dalis (priklausomai nuo dydžio) ir sudėkite ant tešlos.
Supjaustykite nedideliais kubeliais mozarella ir ją taip pat paskirstykite skardoje.
Kiaušinius išplakite su prieskoniais, supilkite pieną ir vėl išplakite.
Plakinį supilkite ant paruošto pyragą ir pašaukite 40-45 min. į 180 laipsnių karščio orkaitę.

2 komentarai:

  1. ech... paskaičiau ir supratau, kad septynmečiai ne daug skiriasi nuo keturmečių... o aš tikėjausi... :D
    o pyragas tai neabejotinai turėjo būti gardus - paskaičiau ir užsimaniau :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vilma, kas keisčiausia, tas mano septynmetis trinta brokolių sriubą kerta taip, kad net ausys lapsi :D O čia, matai, nevalgau... Tai ir sakau, kad valgo viską, ypač, kai nesupranta, ką valgo ;)

      Panaikinti