2014 m. kovo 5 d.

Mieliniai blynai su mėlynėmis ir citrininiu kremu

Kaip sakant, Užgavėnių traukinys jau išvažiavo, bet aš vis tiek ateinu dar su mielinių blynų su mėlynėmis ir citrininiu kremu receptu.
 
 
Nepatikėsit, bet iki šių Užgavėnių niekad nebuvau kepusi mielinių blynų :) Tačiau išvakarėse gamindama macarons, labai užsinorėjau mielinių blynų. Ir dar prisiminiau, kad šaldiklyje yra užsislėpusių pora indelių šaldytų mėlynių. Ech, net seilė nutyso, kaip turėtų būti gardu!!!
 
Sumigdžiusi vaikus, kol vyras klajoja po didžiąją tėvynę, ėmiausi naršymo po internetą metodo. Ir... voila, randu savo kolegės maisto tinklaraštininkės BeatosBraškės su pipirais mielinių blynų su mėlynių padažu receptą, spausdintą Debesyse. Jis ir pasitarnavo kaip pagrindas maniesiems, tik aš mėlynės nusprendžiau sudėti į tešlą. O šalia blynų patiekiau saldumą atmiešiantį citrinų kremą, pagamintą pagal Ninos receptą.
 
Buvo žiauriai skanu!!!! Valgė net mano septynmetis, kuris pradžioje, kaip visada!!!, išklausinėjo visą sudėtį, tada pareiškė, kad tokių blynų nemėgsta, o galiausiai kirto, net ausys lapsėjo :D
 
Tai va tokios buvo tos mūsų šiųmetės Užgavėnės ;)
 
P.S. Citrinų kremą išvirkite iš vakaro!
 
 
MIELINIAI BLYNAI SU MĖLYNĖMIS IR CITRINŲ KREMU
Blynai
50 g cukraus
 6 g sausų mielių
220 ml pieno
275 g miltų
40 g tirpinto sviesto
1 kiaušinis
žiupsnis druskos
aliejus kepimui
šaldytų mėlynių
Citrinų kremas
4 kiaušinių tryniai
100 g cukraus
1 citrinos žievelė
70 ml citrinos sulčių
žiupsnelis druskos
70 g sviesto
3 g želatinos
 
 
Blynai:

  1. Mieles sumaišykite su cukrumi.
  2. Visus likusius ingredientus sumaišykite kartu, sudėkite mieles ir užmaišykite tešlą.
  3. Palikite tešlą šiltoje vietoje 1 valandai, kad pakiltų.
  4. Šaukštu dėkite paruoštą tešlą į keptuvę su įkaitintu aliejumi, įsodinkite kelias mėlynes į kiekvieną blyną ir kepkite blynelius iš abiejų pusių.
 
Citrinų kremas:
  1. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite išbrinkti.
  2. Citrinos žievelę sumaišykite su cukrumi ir palikite 30 min.
  3. Į atsparų karščiui indą sumaišykite trynius, cukrų su citrinos žievele ir citrinų sultis.
  4. Indą įstatykite į vandens vonią ir kaitinkite ant vidutinės ugnies apie 10 min., kol masė sutirštės.
  5. Nukelkite nuo ugnies ir suberkite druską bei sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą ir viską gerai išsukite.
  6. Sudėkite išbrinkintą želatiną ir išsukite, kol ji ištirps.
  7. Gautą kremą supilkite į stiklainiuką ir atvėsusį dėkite į šaldytuvą nakčiai.
 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą