2014 m. vasario 18 d.

Macarons su kreminio ir kietojo sūrių, pagardintų džiovintomis vyšniomis, įdaru

Sugrįžo manija prancūziškajam gardėsiui macarons :) Visgi šis mažas stebuklas yra nuostabus!!!
 
Po nepasisekusio macarons įdarymo mascarpone sūriu, nenuleidau rankų ir audžiau mintis išbandyti dar kartą panašų įdarą. Tiesa, mascarpone ir džemo įdaro nesėkmės priežastis turbūt buvo per didelis drėgmės kiekis, nors vos sutepus, jie atrodė puikiai. Internete pilna receptų su mascarpone įdaru, bet šiandieną nutariau pabandyti kitaip. Juk man patinka kitaip, taip, kaip ne visi!!!
 
 
 
Pačius sausainukus iškepiau be nieko, su kokosu, su pistacijomis ir su pabarstukais. Kol kepiau, dėliojau įdaro receptą mintyse ir... jis labai, netgi labai labai pasiteisino. Kiek salstelėjęs Philadephia sūris, kietasis sūris ir žiupsnelis džiovintų vyšnių. Skamba egzotiškai, pikantiškai ir netgi šventiškai?! Tikrai, taip!!!

Tiesa, ir pačius macarons dariau visiškai neįprasto dydžio - labai labai mini, kad tiesiai burnon ir apsalti nuo skonio :) Jų gavosi visa galybė, tad dalis iškeliavo pas gurmanus, dalis liko šeimos narių pilvukuose, o dalis dar laukia savo misijos... Kokios??? Pasižadu parodyti ;)
 
 
 
MACARONS SU KREMINIO IR KIETOJO SŪRIŲ, PAGARDINTŲ DŽIOVINTOMIS VYŠNIOMOS, ĮDARU
Macarons
100 g migdolų skiltelių
100 g sendintų baltymų
40 g cukraus
200 g cukraus pudros
raudonų gelinių maistinių dažų
pabarstukų
Įdaras
125 g Philadelphia kreminio sūrio
20 g kietojo sūrio
4-5 a. š. cukraus pudros
saujelė džiovintų vyšnių
 
Macarons:
  1. Baltymus atskyrę nuo trynių palaikykite bent 24 h prieš gaminimą. Tai vadinama baltymų "sendinimu".
  2. Migdolų skilteles sumalkite iki miltų ir kartu su cukraus pudra persijokite.
  3. Baltymus plakite iki kol suputos. tada po truputį suberkite cukrų ir viską išplakite iki standžių putų. Nebijokite, baltymų tikrai neperplaksite.
  4. Įdėkite maistinių dažų ir dar viską prasukite.
  5. Į baltymų masę per 3 kartus įsukite migdolų-cukraus pudros ruošinį, maišydami iš apačios į viršų. Maišykite masę tokiu judesiu, kol ji kris stambiomis juostomis.
  6. Sukrėskite gautą masę į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos išspauskite norimo dydžio rutuliukus. Tiesa, apskritimus galite iš anksto nusipiešti. Aš to jau nebedarau, nes ranka pakankamai įgudusi.
  7. Pabarstykite norimais pabarstukais.
  8. Leiskite pyragėlių paviršiui apdžiūti. Šiam procesui gali tikrai neužtekti taip visur rekomenduojamo 30-60 min. laiko. Macarons kepkite tik tada, kai jų paviršių palietus, jis nekibs prie pirštų.
  9. Kepkite 150 laipsnių orkaitėje apie 15 min. Orkaitės kaitra irgi gali varijuoti, tad reikia stebėti.
  10. Pyragėlius nuo kepimo popieriaus nurinkite, kai jie bus visiškai atvėsę.
 
Įdaras:
  1. Kreminį sūrį išsukite su cukraus pudra.
  2. Suberkite sutarkuotą kietąjį sūrį ir smulkiai sukapotas džiovintas vyšnias.
  3. Viską išmaišykite ir sutepkite macarons.
  4. Jei ištversite, pirmą parą palaikykite šaldytuve ir tik tuomet ragaukite ;)


2 komentarai:

  1. Vis noriu isbandyt su mascarpones suriu macarons, bet vis nesiryztu... O macarons stoveje per nakti sutepti su suriu ar nesudreks? Nes kiek esu macius macarons su skystesniu idaru, tai ju sijoneliai patirpsta stovedami... Dekui

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Macarons apskritai yra greito naudojimo produktas, max. 3 dienos. Su "skystesniais" įdarais suvalgysite labai greitai ;)

      Panaikinti