2014 m. sausio 19 d.

Tortas Raffaello - dabar jau tobulas :)

Prisižadėjau, tai pažadus reik tęsėt :) Tad be didelių įžangų, eikime prie esmės. Pamenate mano nusivylimą internete išgirtuoju Raffaello tortu???
 
Kaip jau žinote, rankų nenuleidau ir per kelis mėnesius subrandinau idėją, kaip tą torto kremą bent kiek nors priartinti prie Raffaello saldainių skonio. Tam pasitarnavo mano labai mėgiamas maskarponės sūris, mat jo švelni tekstūra man pasirodė artimesnė Raffaello saldainio viduje slypinčiam kremui nei sviestas. Pirmasis bandymas vyko su Raffaello mini torčiukais, kuriuos, tikiuosi, jūs jau išbandėte ;) Buvo be galo gardūs, lengvi, net seilė tysta apie juos pagalvojus.
 
 
Tad,  kad netektų kankintis, išsikepiau ir visą tortą, kuris labai greitai buvo suvalgytas, nors ir svėrė visus 2 kg :)
 
Labai džiaugiuosi, kad atradau savo Raffaello variantą, nuojauta ir šį kartą nepavedė. Beje, ir biskvito sirupu nelaistau, nors daugelis mano, kad reikia. O tortą papuošiau šveicarišku merenginiu sviestiniu kremu pagal Sweetapolitą :)
 
 
RAFFAELLO TORTAS
Biskvitas
Kremas
400 g maskarponės
170 g kondensuoto pieno
200 ml riebios grietinėlės
140 g kokosų drožlių

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą