2014 m. sausio 1 d.

Avokado-lašišos salotos

Sveiki sulaukę 2014-ųjų!!!
 
Tikiuosi senuosius palydėjote smagiai ir sočiai. Mes tai jau tikrai, kad taip :) Vakarienė buvo verta visų 10 su + balų! Pasižadu pasidalinti kiekvienu patiekalu, kuris buvo ant mūsų senųjų metų palydėtuvių stalo.
 
Kaip ir priklauso, pradėkime nuo pirmojo patiekalo - salotų. Mane labai suintrigavo ir įkvėpė paskutiniame elektroninio žurnalo Debesys numeryje pateiktos rūkytų lašišų ir granatų salotos. Tad ilgai negalvojusi, nutariau, kad būtent jas ir skanausime palydint senuosius metus. Tiesa, jos, kaip ir daugelis kitų mano nusižiūrėtų receptų, neapsėjo be korekcijų - juk aš nebijau improvizuoti!
 

 
Šios alotos tikrai puikios ir nuoširdžiai rekomenduoju išbandyti jas ir Jums ;) Manau, kad jomis galite nustebinti ir tikrus gurmanus, ir gana konservatyvius valgytojus. Kadangi gaminau tik 2 asmenims, tad recepte nurodytas produktų kiekis, skirtas 2 porcijoms.
 
 
AVOKADO-LAŠIŠOS SALOTOS
1 avokadas
50 g gražgarsčių
100 g rūkytos lašišos
1/3 granato sėklų
1 a. š. medaus
1 a. š. garstyčių
1 v. š. balzaminio acto
druskos
juodųjų pipirų
3-4 v. š. alyvuogių aliejaus
 
  1. Gražgarstes išdėliokite lėkštėse.
  2. Avokadą perpjaukite pusiau, pašalinkite kaulą, nulupkite ir kiekvieną pusę supjaustykite į 4-5 riekeles. Jas išdėliokite ant gražgarsčių.
  3. Lašišą supjaustykite juostelėmis po 4-5 kiekvienai porcijai ir susukę į roželes išdėliokite prie avokado.
  4. Granato sėklomis apibarstykite salotas.
  5. Medų ir garstyčias sumaišykite su balzaminiu actu.
  6. Įberkite druskos ir juodųjų pipirų, įpilkite alyvuogių aliejaus ir išmaišykite.
  7. Gautu padažu apšlakstykite salotas.
 
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą