2013 m. gruodžio 2 d.

Pistacine rikota įdaryti obuoliai

Pagaliau ir mane galite rasti Debesyse!!! Taip, taip, ten aukštai aukštai, ant kvepiančio debesies gimsta mano maži kulinariniai šedevrai :)
 
Esu be galo laiminga, įgyvendinusi dar vieną mažą projektėlį. Tai lyg žingsnis pirmyn, lyg plona gijelė kažko didelio link...
 
 
 
O dabar apie obuolius. Ruduo - ne tik vestuvių, kaip senoliai sakydavo, bet ir obuolių metas. Tikrai tikiu, kad ne vienuose namuose kepamas obuolių pyragas, blyneliai su obuoliais, mielinės bandelės įdarytos obuoliukais... O kur dar obuolienė, obuolių sūris... Gardu, net širdis apsalo! Na, ir nesvarbu, kad jau kelios dienos kaip mus užklupusi kalendorinė žiema - obuolių vis dar yra!!!

Šiandieną siūlau pasigaminti obuolius, įdarytus pistacine rikota. Obuolius vaikystėje dažnai kepdavo mamytė, o mes su sese lyg maži drambliukai juos sušlamšdavom :) Pradžioje paprastus, su žiupsneliu cinamono, o vėliau ji "parsinešė" namo įdarytų varške receptą. Skanu, labai skanu!!!
 
 
 
Obuoliukai puikiai tiks sekmadieniams šeimos pietums, draugų pasisėdėjimui, o gal netgi Kalėdiniam stalui. Tiesa, jei rikotos šaldytuve neturite, nebūtina verstis per galvą - puikiai tiks ir įprasta varškė, tik ją reikėtų pertrinti, kad būtų kuo tolygesnės konsistencijos. Taip bus gardžiau. Ir... kimbame į darbą...
 
 
PISTACINE RIKOTA ĮDARYTI OBUOLIAI
5 vidutinio dydžio obuoliai
130 g rikotos sūrio
2-3 v. š. cukraus pudros
½ a. š. vanilės cukraus
½ a. š. cinamono
3 a. š. maltų pistacijų riešutų
1 kiaušinis 
1 a. š. maltų pistacijų riešutų pabarstymui
2-3 a. š. skysto medaus (nebūtinai)
  1. Nupjaukite obuolių viršūnėles. Atsargiai išpjaukite obuolių sėklalizdžius, nepažeisdami apačios.
  2. Į rikotos sūrį suberkite cukraus pudrą, vanilės cukrų, cinamoną ir maltus pistacijų riešutus. Viską išmaišykite.
  3. Į sūrį įmuškite kiaušinį ir masę išmaišykite iki vienalytės masės.
  4. Krėskite sūrio įdaro į kiekvieną obuolį iki pat viršaus gražiai suformuodami kepurėles.
  5. Pašaukite į 170° orkaitę 20 min.
  6. Dar karštus obuolius pabarstykite žiupsneliu maltų pistacijų ir apliekite šaukšteliu medaus.
  7.  

     

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą