2013 m. gruodžio 9 d.

Meduolinis gruodis arba kaip aš kviečiu Kalėdas


Paskutinėmis dienomis matau tik kepimo skardas, sausainių formelės, glajus, rankos ištisai sukištos į tešlą... Atrodo, nesibaigiantis malonus maratonas, kuris kažkada baigsis. Jau dabar darosi dėl to liūdna... Na, bet neliūdėsiu, o toliau kepsiu kepsiu kepsiu, nes taip smagu dovanoti kitiems savo keptų meduolių, kurie gali būti ir sausainiu prie arbatos, ir eglutės žaisliuku, o taip pat virsti meduoliniu namuku...
 
 
Šiemet kaip niekad laukiu Kalėdų - kvepiančių, baltų, cinamono debesimis, imbiero kalvomis, riešutų upeliais, medaus ežerais...
 


Niekada nemaniau, kad galėčiau būti tokia laiminga, kepdama sausainius, bet ESU ;) O kiekvieno meduoliuko išmylėjimas rankomis suteikia neišpasakytą džiaugsmą, kuris vėliau virsta džiugiu blizgesiu kitų žmonių akyse... Va tai labiausiai mane ir veža - daryti kitus laimingais, matyti šypsenas veiduose!
 
 
Gal nebespėsiu palinkėti vėliau, tad linkiu, kad šiųmetės Kalėdos būtų dvasingos, būtų pakilios, būtų ypatingos laukimu, viltimi, nepigiai sužibėtų lyg baltos snaigės, atneštų džiugesį ir džiaugsmą į Jūsų namus ;)
 
 
 
Aaa... visai pamiršau :) Turbūt norėtume sužinot mano meduolinės tešlos receptą?! Štai ir jis ;) Turiu jį nutrintoje savo užrašų knygelėje jau kuris laikas, patobulintas per tą laiką ir gal jau galima drąsiai sakyti, kad autorystė priklauso man ;)
 
 
MEDUOLINĖ TEŠLA
140 g medaus
60 g cukraus
50 g sviesto
300 g miltų + šiek tiek kočiojimui
druskos
10 g kepimo miltelių
1 a. š. malto cinamono
1/3 a. š. maltų gvazdikėlių
1/2 a. š. malto imbiero
1 kiaušinis 
  1. Medų su cukrumi pakaitinkite ant silpnos ugnies, kol masė suskystės.
  2. Sudėkite sviestą ir maišykite, kol sviestas susijungs su medaus mase.
  3. Į dubenį persijokite miltus, kepimo miltelius, druską ir prieskonius.
  4. Į miltų mišinį supilkite medaus mase ir viską pamaišykite.
  5. Įmuškite kiaušinį ir užminkykite tešlą.
  6. Tešlą susukite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve pailsėti apie pora valandų.
  7. Ant gerai miltais pabarstyto stalo dėkite tešlą, iškočiokite apie 4 mm storio ir sausainių formelių pagalbą padarykite meduoliukus.
  8. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 10-15 min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą