2013 m. lapkričio 2 d.

Pomidorai Tres amigos: pirmoji konkurso užduotis

Na, ir savaitėlė - tikras pamišimas!!!

Dviems dienoms "pabėgau" iš atostogų į darbą, palikusi savo mažąją Sofiją Mariją pirmą kartą taip ilgai be savęs. Pagalvosit, kad esu išprotėjusi ir.. nemeluosiu, tikrai esu šiek tiek crazy. Kaip pati manau, turiu palaikyti pastovų adrenalino kiekį kraujyje, nes kitaip saulė ne taip skaisčiai šviečia. O ir buvo be gali smagu pasitikrinti, kiek aš vis dar esu verta darbinėje aplinkoje ir... nemeluosiu, rezultatu esu patenkinta. Visiems skeptikams galiu drąsiai sakyti, kad moterys nepraranda kvalifikacijos augindamos vaikus, jei tik to pačios nenori.
 
Grįžusi atgal į realybę vidury savaitės prisiminiau, kad gi... KONKURSAS laukia... Tad paknopstom ieškojau temos, o ji - pomidorai. Pomidorai, tai pomidorai. Tiesa, bendroji tema visiems receptams - Kalėdos... ufff...
 
Pora dienų apmąstymų, dėliojimų mintyse, ant popieriaus ir gimė kažkas paprastai nepaprasto. Buvau įsitikinusi, kad konkurse gali dalyvauti tik originalūs receptai, tad nė minties nebuvo naršyti internete. Tai ką pristatysiu, mano idėja nuo pradžios iki galo.
 
 
 
O pristatau vyšninių pomidorų užkandėlę - Tres amigos. Tres amigos (isp.) reiškia trys draugai. Trijų draugų idėja lėkštėje gimė prisiminus tas dvi dienas darbe (ne veltui pradėjau nuo jų), o tiksliau - oficialią vakarienę ir jos metu patiektą vieną iš užkandžių - 3 pyragėlius su skirtingais įdarais. Todėl pamaniau, kad trijų pomidorų su skirtingais įdarais draugystė galėtų būti idealus užkandis, kurį būtų galima patiekti tiek kiekvienam svečiui individualiai, tiek bendroje lėkštėje.

 
 
 
Trys draugai įdaryti skirtingais sūriais ir papuošti krevetėmis. Ši užkandėlė (dėl sūrių) nelabai tiks Kūčių stalui, tačiau šv. Kalėdoms ir Advento laikui, manau, puikiai tiks ir tikrai papuoš stalą. Gardūs tiek šilti, tiek šalti.
 
P.S. nepykit už foto kokybę - anksti temstančios dienos ir nulis kvalifikacijos fotografijoje visgi daro savo...
 
UŽKANDĖLĖ TRES AMIGOS
15 vyšninių pomidorų
15 krevečių
Santa Maria Viduržemio jūros žolelių prieskonių
alyvuogių aliejaus
Pirmas įdaras
25 g Brinzos sūrio
1 skiltelė česnako
juodųjų pipirų
džiovinto čiobrelio
Antrasis įdaras
25 g Mozarella sūrio
1/2 a. š. pesto padažo
šlakelis alyvuogių aliejaus
Trečiasis įdaras
25 g Vilkyškių Memel Blue sūrio 
  1. Krevetes išlukštenkite, nuplaukite. Apiberkite Viduržemio jūros žolelių prieskoniais ir išmaišykite.
  2. Suverkite krevetes ant dantų krapštukų po vieną.
  3. Pomidorus nuplaukite, nupjaukite jų viršūnėles ir išskobkite vidų.
Pirmasis įdaras:
  1. Į brinzos sūrį įspauskite česnako skiltelę, įberkite juodųjų pipirų ir džiovinto čiobrelio.
  2. Viską išmaišykite.
Antrasis įdaras:
  1. Mozarella sūrį supjaustykite mažais kvadratėliais, įkrėskite pesto padažo ir keletą alyvuogių aliejaus lašų.
  2. Viską išmaišykite.
Trečiasis įdaras:
  1. Sutrupinkite sūrį.
 
  1. 5 pomidorus įdarykite pirmu, 5 - antru ir 5 - trečiu įdarais.
  2. Sustatykite pomidoriukus į alyvuogių aliejumi pašlakstytą skardelę ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 8-10 min.
  3. Iškeptus pomidoriukus išimkite į lėkštelę, o į jų vietą sudėkite krevetes ir kepkite jas 190 laipsnių orkaitėje apie 5-7 min.
  4. Iškepusias krevetes susmaigstykite į pomidoriukus, o ant viršaus užmaukite pomidoriukų kepurėles.
Skanaus!


2 komentarai:

  1. nerealiai skaniai atrodo, bandysim :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Violeta, būtinai ;) Manau, kad pomidorus buvau be reikalo nuvertinusi užkandėlių fronte ;)

      Panaikinti