2013 m. lapkričio 27 d.

Moliūginiai keksiukai su cinamoniniu kreminiu sūriu

Namuose vis dar karaliauja moliūgas! O kadangi išmonė, kaip jį paruošti, baigėsi, teko panaršyti internete. Na, ir radau, kaip pati tinklaraštininkė Sally sako, fantastišką moliūginių keksiukų receptą.
 
 
 
Taigi, kaupiausi keletą dienų ir pagaliau vakar nutariau kepti moliūginius keksiukus su cinamoniniu kreminiu sūriu. Sudėtingiausia pasirodė su trinti žalią moliūgą, o juk galėjau su šlakeliu vandens kiek pakaitinti ir būtų viskas ėjęsi greičiau. Na bet, šiaip ne taip sutryniau, tešlą užmaišiau rankomis ir į orkaitę.
 

Labai nekantravau paragauti, kad žinočiau, ar jie valgomi :D Tiesa, už mane labiau nekantravo mano vyras, tad teko ką tik iškepusius keksiukus kišti į šaldytuvą, kad jie pravėstų, ir galėčiau juos padabinti kreminio sūrio kepurėlėmis. Na, ir mano smaguris suvalgęs vieną, pareikalavo antro ;) Vadinasi, šis receptas įtraukiamas į šeimos mėgiamų sąrašą!!!
 
 
 
Tiesa, man jie skanesni pasirodė šį rytą. Bet taip ir turėtų būti, nes reikia, kad susistovėtų. O kadangi moliūgo dar yra, spėju, kad keksiukai neužilgo bus pakartoti.
 
 
 
MOLIŪGINIAI KEKSIUKAI SU CINAMONINIU KREMINIU SŪRIU
Keksiukams
220 g miltų
2 a. š. kepimo miltelių
1 ir 1/2 a. š. malto cinamono
1/2 a. š. druskos
2 kiaušiniai
100 g rudojo cukraus
80 ml pieno
120 ml aliejaus
225 g moliūgo
1 a. š. vanilės cukraus
Kremui
2 indeliai Philadelphia sūrio
5 v.š. cukraus pudros
1 a. š. malto cinamono
1 a. š. vanilės cukraus
150 ml grietinėlės
 
Keksiukai:
  1. Miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską sumaišykite dubenyje.
  2. Moliūgą supjaustykite ir sutrinkite.
  3. Kiaušinius su cukrumi išplakite.
  4. Supilkite pieną ir aliejų ir viską gerai išmaišykite.
  5. Suberkite vanilės cukrų ir sudėkite sutrintą moliūgą. vėl viską išmaišykite iki vienodos konsistencijos.
  6. Gautą skystąjį mišinį supilkite į miltų mišinį ir maišykite tik tol, kol abi masės susijungs. Svarbu nepermaišyti!
  7. Krėskite tešlos į keksiukų formelėmis išklotą skardą ir kepkite 175 laipsnių orkaitėje apie 16-18 min.
  8. Leiskite visiškai atvėsti prieš puošiant kremu.
Kremas:
  1. Ištrinkite Philadephia sūrį su 4 šaukštais cukraus pudros ir cinamonu.
  2. Išplakite grietinėlę su vanilės cukrumi ir likusi šaukštu pudros.
  3. Sukrėskite plaktą grietinėlę į sūrį ir viską išmaišykite.
  4. Gautą kremą krėskite į konditerinį maišelį ir puoškite keksiukus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą