2013 m. lapkričio 10 d.

Lašiša traškia plutele žalioje arbatoje su kokosiniais ryžiais ir brokoliais: II konkurso užduotis

Ir vėl sekmadienis - paskutinė antros konkursinės savaitės diena. O ši savaitė dedikuota žuviai!!! Taigi konkursantai turi pristatyti šventinį pagrindinį patiekalą, kuriame "grotų" žuvis, mat Valerija kažkur išskaitė, kad ateinantys metai - Medinio arklio metai, o arkliuką galima pamaloninti būtent žuvimi ;)


 
Turėjau gerokai pamąstyti, ką čia sukurpus, nes žuvį mėgstu, tačiau neturiu kažkokio ypatingo recepto. Prisipažinsiu, kadangi visi namiškiai jaučiasi komandos nariais dalyvaujant konkurse, tai vyras pametėjo genialią mintį - Jamie Oliver per TV matytas lašišos su žaliąja arbata receptą. Nuorodos į šį receptą pateikti negaliu, mat internete man nepavyko jo rasti, o gaminau iš atminties, vadinasi, kaip visada improvizuodama.


Kadangi lašišą nusprendžiau apgobti žaliosios arbatos apvalkalu, tad, pamaniau, kad kokosiniai ryžiai čia irgi puikiai tiks, o į šią nuostabią sąjungą įmesiu ir trečią - mano labai mėgstamus brokolius. 


 
Taigi Jūsų teismui ir skoniui pristatau Lašišą traškia plutele žaliojoje arbatoje su kokosiniais ryžiais ir brokoliais. Ko ne nuostabus šventinis naujametinis patiekalas!!! Ir dar kaip kvepia, mat papuošimui naudojau šviežią mėtą - neseniai išgirdau, kad mėta puikiai dera su lašiša! Ir dar... šis patiekalas neapsunkins ir taip šventiniu periodu sujautrėjusių pilvukų ;)

 
 
 
LAŠIŠA TRAŠKIA PLUTELE ŽALIOJOJE ARBATOJE SU KOKOSINIAIS RYŽIAIS IR BROKOLIAIS
Lašiša
400 g lašišos filė
3 pakelių žaliosios arbatos
druskos
pipirų
aliejaus kepimui
šviežios mėtos
Ryžiai
1 indelis kokosų pieno (200 ml)
200 ml vandens
ryžių (tiek, kiek tilps į indelį nuo kokosų pieno)
žiupsnelis druskos
pusė citrinos
Brokoliai
nedidelio brokolio
druskos 
 
Ryžiai:
  1. Į gilesnę keptuvę ar nedidelį puodą pilkite kokosų pieną, vandenį ir kiek pakaitinkite pamaišydami, kad kokosų pienas susimaišytų su vandeniu.
  2. Įberkite druskos.
  3. Į indelį nuo kokosų pieno berkite ryžių. Taip matuodami ryžius, išlaikysite tinkamą proporciją: 1 dalis kokosų pieno, 1 dalis vandens ir 1 dalis ryžių. Ryžius suberkite į užkaitusį kokosų pieno mišinį.
  4. Nupjaukite pusės citrinos bukąjį galą ir juo statykite citriną į keptuvės vidury.
  5. Viską kaitinkite ant mažos ugnies, kol ryžiai išvirs.
  6. Citriną išimkite, išspauskite sultis ir ryžius išmaišykite.
Lašiša:
  1. Lašišos filė supjaustykite dviejų pirštų storio gabalėliais.
  2. Ant stalo paskleiskite žaliąją arbatą, pabarstykite druskos ir pipirų.
  3. Šiame mišinyje apvoliokite lašišos filė.
  4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir dėkite lašišos filė odele žemyn. Apkepkite iš visų pusių, kad priliptų žalioji arbata.
  5. Kai lašiša bus iškepusi, traukite iš keptuvės, peilio pagalba nuimkite odelę ir grąžinkite ją minkštąja puse atgal į keptuvę 30 s- 1 min. Taip pagaminsite puikų traškutį, kurį uždėkite atgal ant lašišos.
Brokoliai:
  1. Užvirkite 1/2 litro vandens su druska.
  2. Sumeskite brokolius ir pavirkite apie 5 min.

Dėkite į lėkštę lašišos gabalėlį, apiberkite šviežiais smulkintais mėtos lapeliais ir pašlakstykite keliais lašeliais kokosų pieno, kraukite šalia ryžių kauburėlį ir keletą brokolio žiedynų. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą