2013 m. lapkričio 7 d.

Keksiukų formoje keptas kišas su kalakutiena ir pievagrybiais

Nesaldžius pyragus gaminu tuomet, kai reikia greitai ir nesudėtingai :) Paprastai, kai nėra didelių pageidavimų ir norų. Taigi, vakar kaip tik buvo tokia diena, kai pagalvojau - bus vakarienei pyragas su kalakutiena ir pievagrybiais. Bet kol minkiau tešlą, atėjo dar geresnė mintis - galiu iškepti mini kišus keksiukų formoje.
 

 
Kišiukai gavosi fantastiški, ne sausi, labai lengvai išsiėmė iš formos, o ir nereikėjo nieko pjaustyti, tiesiog įkrauti lėkštėn kiekvienam po gražų mažą apvalutį pyragėlį :)

Na, o šalia patiekiau aštrokas pomidorų ir avokadų salotas. Tiesa, gaminau jas iš paskutinių mamos augintų pomidorų. Dabar beliks jau valgyt tuos nevalgomus iš parduotuvės


KIŠIUKAI SU KALAKUTIENA IR PIEVAGRYBIAIS
Tešla
250 ml miltų
125 g sviesto
žiupsnelis druskos
2 v. š. vandens
Įdaras
170 g kalakutienos
280 g pievagrybių
pora skiltelių česnako
aliejaus kepimui
druskos
maltos raudonosios paprikos
žolelių
4 v. š. grietinėlės
70 g fermentinio sūrio
Užpilas
2 kiaušiniai
150 ml pieno
druskos
pipirų
Viduržemio jūros žolelių prieskonių

Tešla:
  1. Miltus, druską suberkite į dubenį.
  2. Sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą ir gerai ištrinkite rankomis su miltais.
  3. Įpilkite vandenį ir suminkykite vientisą tešlą.
  4. Dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
  5. Rankomis tešlą paskirstytkite keksiukų formelėse.
Įdaras:
  1. Supjaustykite smulkiai kalakutieną, apiberkite prieskoniais ir palikite pasimarinuot.
  2. Pievagrybius supjaustykite skiltelėmis ir suberkite į įkaitintą aliejumi pašlakltytą keptuvę. Kaitinkite pamaišydami, kol suminkštės. Tuomet išgriebkite į lėkštę.
  3. Į tą pačią keptuvę sudėkite kalakutieną, gerai apkepinkite, suberkite atgal prievagrybius ir ant lėtos ugnies dar viską patroškinkite apie 5 min.
  4. Tuomet supilkite grietinėlę ir išjunkite ugnį.
  5. Sūrį supjaustykite smulkiai arba sutarkuokite.
  6. Krėskite įdaro į kiekvieną formelę, viršų apibarstykite sūriu.
Užpilas:
  1. Kiaušinius išplakite su pienu.
  2. Suberkite prieskonius ir užpilu apipilkite kiekvieną kišiuką.
Pašaukite į 200 laipsnių orkaitę maždaug 30 min. Kepkite orkaitės apatinėje dalyje. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą