2013 m. lapkričio 6 d.

Cannelés de Bordeaux: 10 kepimo kartų įvertinimas

Šiandien kepdama CANNELÉS DE BORDEAUX supratau, kad mintyse jau turiu šiokį tokį jų kepimo patirties įvertinimą. Be abejo, 10 kartų, tai ne 100 ar 1000, bet tikiuosi, kad kažkada bus ir tiek.
 
 

Kaip dažnai nutinka, bandant pirmą kartą tikriausiai suveikia pirmoko efektas ir viskas pavyksta puikiai, o vėliau pradeda kilti nemaža klausimų. Taip nutiko ir man. Turiu paminėti, kad tešlos nekeičiau, tik vis bandžiau ir bandžiau atitaikyti jų kepimo būdą ir laiką. Taigi receptas tas pats, o visa kita kiek kitaip.
 
Ir kas gi man nepatiko - kadangi naudoju silikoninę kepimo formą, pyragaičiai, esantys centre, kepė lėčiau. O recepto, kurį naudoju originale buvo nurodyta pastovi kepimo temperatūra - 230 laipsnių, kuriuos sumažinau iki 210 laipsnių.
 
Visgi po paskutinių bandymų, nutariau paieškoti daugiau informacijos su savo turimomis prancūzų kalbos žiniomis. Ir ką jūs manote - pasirodo prancūzai jas kepa kiek kitaip - pradžioje 5 minutėms kiša į 270-250 laipsnių orkaitę, o po to sumažina karštį iki 180 laipsnių ir kepa dar apie 1 valandą. Bent teoriškai man tai patiko labiau, o praktiškai irgi šiandien išbandžiau. Na, valandos gal mažoka, bet toks metodas, mano nuomone, geresnis.
 
 
Na, o abejingų šiandien keptosioms Cannelés de Bordeaux šeimoje nebuvo!!! :)))

4 komentarai:

  1. Aš kaneles atradau, kai dar nebuvau atradusi bloginimo, iškepiau irgi ne vieną partiją, ne sman jos buvo dieviškas atradimas, ir žinok kepdavau taip, kaip Tu parašei: 5 min 250 laipsnių orkaitėje, tada sumažindavau iki 170 laipnsių ir kepdavau apie valandą. Mano skoniui būdavo puiku :) Dabar tik neprisiruošiu jų vėl išsikepti, nes kai užsimanau, tai noriu čia ir dabar, o jos skanesnės, kai tešla pabrandinama.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vilma, tikra tiesa, kad, kai jau norisi, tai turi būti čia ir dabar :) na bet užmaišau tešlą, o paraleliai gaminu kažką kito, kad seilė tiek ilgai nevarvėtų ;)

      Panaikinti
  2. O tokioj karštoj temp. formelės nepasmirsta? Juk silikoninėms formoms max 230 temperatūra..
    Rasa

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Rasa, bent manajai nieko nenutiko, o kepant kvepėjo tik romu ;)

      Panaikinti