2013 m. spalio 2 d.

Modifikuotos nuostabiosios Jamie Oliver'io cezario salotos

Cezario salotas mėgstu be galo be krašto. Net ne tai, kad mėgstu, bet dievinu. O jei dar pašlakstytos tokiu padažu, nuo kurio liežuvis burnoje šokinėja, tuomet tikra pasaka.
 
Pirmą kartą jas gaminti namuose mintis kilo, pamačius ekrane tai darant Jamie Oliverį. Dievinu jo sugebėjimą viską nusakyti ir padaryti taip, kad žiūrovas net per stiklinį (šiai laikas kristalinį :)) ekraną sugebėtų užuosti kvapus, pajusti skonius... Taigi, tą kartą jo Cezario salotos mane užbūrė, o juolab, kad anot Jamie, jas galima padaryti vos per 15 min. Mes gi visi skubam, o laiko mažėja ir mažėja....
 

O, kodėl modifikuotos??? Tik nesišsigąskit, nenaudojau jokių modifikuotų ingridientų, tiesiog paimprovizavau receptūroje ir tiek. Tad pirma šovusi mintis apibūdinant ir buvo būtent "modifikuotos".
 
Namuose jas dariau kelis kartus: tiek su vištienos filė, kaip kad daro Jamie; o paskutinį sykį su vištų petukais. Buvo pasakiškai gardu!!! Ir dar tas neriebus jogurtinis baziliku kvepiantis padažas...mmm... būtinai būtinai kartosiu ir kartosiu. O svarbiausia, kad šį kartą padažo paragavo ir mano atsargusis sūnelis ir nustebęs net šūktelėjo "mama, skanu!"
 
Taigi nebijokite improvizuoti ir ant Jūsų stalo gali puikuotis kuo puikiausios salotos-antrasis patiekalas. O dar puikiau, kad jas galite patiekti ant didelio padėklo ar lentelės dideliam draugų būriui. Galėsit nesidrovėdami čiupti pirštais.
 
 
 
CEZARIO SALOTOS
0,5 kg vištų petukų
druskos
pipirų
raudonosios maltos paprikos
1 a. š. majonezo
kukurūzų kruopų
aliejaus kepimui
2 cikorijos
romaninė salota
5-6 pomidorai
ciabatta
kietojo sūrio pabarstymui
Padažui
250 ml natūralaus jogurto (naudojau Rokiškio)
šlakelis raudonojo vyno acto
šlakelis Vorčesterio padažo
1 a. š. garstyčių
druskos
pipirų
2-3 skiltelės česnako
kelios šakelės šviežio baziliko
1/2 citrinos
50 g kietojo sūrio
  1. Vištų petukus pabarstykite druska, pipirais, raudonąja malta paprika. Viską gerai įtrinkite.
  2. Įkrėskite majonezo ir permaišykite. Palikite pasimarinuoti bent 1 val.
  3. Kiekvieną petuką atskirai apvoliokite kukurūzų kruopose ir sudėkite į skardą pašlakstytą aliejumi. Įpilkite šiek tiek vandens, kad nedegtų kepant.
  4. Uždenkite skardą foliją ir kepkite 190 laipsnių orkaitėje apie 20-30 min.
  5. Salotas nuplaukite ir palikite nusivarvėti.
  6. Cikorijas supjaustykite į 4 dalis išilgai ir pakepinkite keptuvėje.
  7. Romaninę salotą supjaustykite "proto ribose" :) stambiais gabalėliais. Išdėliokite pasirinktinai arba lėkštėse, arba dideliame padėkle.
  8. Ant romaninių salotų išdėliokite pakepintą cikoriją ir supjaustytus skiltelėmis pomidorus.
  9. Taip pat išdėliokite iškepusius vištų petukus.
  10. Ciabattą supjaustykite riekutėmis ir paskrudinkite orkaitėje. Perpjaukite riekutes per pusę ir įkomponuokite prie salotų.
  11. Padažui visus ingridientus sumaišykite virtuvinio kombaino pagalba ir užpilkite ant salotų.
  12. Pabarstykite tarkuotu kietuoju sūriu.

2 komentarai:

  1. "jogurto be skonio"
    Maloniai prašviesinai mano rytą :) Gal visgi natūralus jogurtas? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. džiugu, kad bent kažkam tas rytas šviesesnis ;) kartais taip jau nutinka, kad galvoje žodžiai sukasi, bet baltu ant juodo niekaip :D

      Panaikinti